I början av månaden hittades kvarlevorna efter två små barn i resväskor till följd av en förrådsauktion i Nya Zeeland.
I början av månaden hittades kvarlevorna efter två små barn i resväskor till följd av en förrådsauktion i Nya Zeeland. - Foto: Dean Purcell/New Zealand Herald/AP/TT

Polis kan ha spårat pappan till barnen vars kvarlevor hittades i resväskor

I början av månaden hittades kvarlevorna efter två små barn i resväskor till följd av en förrådsauktion i Nya Zeeland. Barnens mamma uppges befinna sig i Sydkorea, och nu har det visat sig att pappan dog i cancer bara ett år innan barnen.


Tidigare i augusti i år upptäcktes kvarlevorna efter två små barn i resväskor, som budats hem av en familj på en förrådsauktion i Nya Zeeland. Läs mer om det här. 

Familjen, boende i Auckland, som köpte väskorna har ingen koppling till dödsfallen.

Identifieringen av barnen var klar i förra veckan, men deras namn kommer dock inte att offentliggöras på begäran från barnens anhöriga.

Kort efter den fruktansvärda upptäckten kunde polisen spåra en släkting till de döda barnen, som tros ha varit mellan fem och tio år gamla när de dog. Kropparna tros ha funnits i förrådet i flera år, vilket försvårar utredningen. 

Kvinnan som tros vara släkt med barnen, flera medier beskriver henne som barnens mamma, befinner sig i Sydkorea.

– Vi bekräftar att hon befinner sig i Sydkorea och att hon är en nyzeeländsk medborgare med koreanskt påbrå, sade en företrädare för den sydkoreanska polisen .

Polis kan ha hittat pappan till de döda barnen

Nu tror den nyzeeländska polisen att de även lyckats spåra vem som är pappa till barnen, rapporterar brittiska Mirror. Pappan uppges av avlidit till följd av cancer, bara ett år innan barnens påstådda mamma reste till Sydkorea, och barnen ska ha dött.

"Polisen fortsätter att utreda omständigheterna kring barnens död", uppger Kriminalinspektör Tofilau Faamanuia Vaaelua enligt nyhetssajten.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!