Mannen misstänks för två fall av mord.
Mannen misstänks för två fall av mord. - Foto: Stella Pictures och Janerik Henriksson/TT

Man misstänks ha dödat exfru och son under elbråk: "Upprörd"

En 47-årig man har gripits misstänkt för att ha skjutit ihjäl sin exfru och styvson i familjens bostad i Florida. Detta efter ett bråk om hushållets elanvändning.


En 47-årig man, hemmahörande i DeLand i den amerikanska delstaten Florida, larmade polisen och uppgav att han, i självförsvar, skjutit ihjäl sin 48-åriga exfru och 28-åriga styvson i deras gemensamma hem.

De misstänkta morden föranleddes av ett bråk – om familjens elanvändning, rapporterar Mirror.

Polisen: "Han var upprörd"

Mer specifikt ska den misstänkte mannen, som fortsatt bodde tillsammans med sin exfru efter deras skilsmässa i juni, ha stängt av strömmen i huset och placerat ett lås på elskåpet innan han gick till jobbet. Detta för att spara pengar och för att förhindra familjen från att förbruka dyr el.

– Han var upprörd för att han upplevde att de lämnade lamporna tända i huset, förklarar polischefen Brian Henderson vid en pressträff på måndagen, enligt Mirror.

Men när 47-åringen återvände hem efter sin arbetsdag upptäckte han att exfrun och styyvsonen brutit upp låset och slagit på elen igen.

– Så han blev upprörd och det triggade igång den här konflikten som slutligen resulterade i att två personer sköts ihjäl, säger Henderson.

I bostaden fanns också styvsonens barn, en femåring och en sexåring, som troligen bevittnat de misstänkta morden, enligt polisen. 

Misstänkte mannen hävdar självförsvar: "Slagen"

Den 47-årige mannen, som alltså själv ringde polisen och hävdar självförsvar, greps i sin bil på familjens uppfart. På söndagen åtalades han misstänkt för två fall av mord.

I förhör ska mannen ha uppgett att han blivit attackerad av exfrun och styvsonen. I samband med detta ska han, enligt Mirror, ha blivit fasthållen och "slagen upprepade gånger i ansiktet". Trots detta saknade mannen synliga skador vid gripandet.

/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Högre vinst för Evolution

Lägre priser pressar SSAB:s vinst

Stålkoncernen SSAB vinst faller tydligt. Under första kvartalet landade rörelsevinsten på 3 157 miljoner kronor, ner från 4 733 miljoner kronor samma period i fjol.

Uppgång väntas på börsen

Stockholmsbörsen väntas fortsätta upp när handeln inleds klockan nio, indikerar förhandeln på bland annat IG Markets.

Polisen i Skövde rapporterar om trafikolycka

"På Skövdevägen vid Skultorp är det en bilist som blir påkörd bakifrån av en annan bilist.", skriver polisen på sin hemsida.

Intrum sparar bort hundratals miljoner

Kredithanteringsföretaget Intrums vinst minskar och besparingsprogrammen utvidgas.

Stort vinstlyft för SEB

Ett högre räntenetto och ett större inflöde från finansiella transaktioner lyfter storbanken SEB:s vinst i första kvartalet mer än väntat. Men efterfrågan på krediter fortsätter dämpas av det höga ränteläget, enligt vd Johan Torgeby.