Onsdag 28 Sep
Stockholm

Man misstänks ha dödat exfru och son under elbråk: "Upprörd"

Mannen misstänks för två fall av mord.
Mannen misstänks för två fall av mord. Foto: Stella Pictures och Janerik Henriksson/TT

En 47-årig man har gripits misstänkt för att ha skjutit ihjäl sin exfru och styvson i familjens bostad i Florida. Detta efter ett bråk om hushållets elanvändning.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

En 47-årig man, hemmahörande i DeLand i den amerikanska delstaten Florida, larmade polisen och uppgav att han, i självförsvar, skjutit ihjäl sin 48-åriga exfru och 28-åriga styvson i deras gemensamma hem.

De misstänkta morden föranleddes av ett bråk – om familjens elanvändning, rapporterar Mirror.

Polisen: "Han var upprörd"

Mer specifikt ska den misstänkte mannen, som fortsatt bodde tillsammans med sin exfru efter deras skilsmässa i juni, ha stängt av strömmen i huset och placerat ett lås på elskåpet innan han gick till jobbet. Detta för att spara pengar och för att förhindra familjen från att förbruka dyr el.

– Han var upprörd för att han upplevde att de lämnade lamporna tända i huset, förklarar polischefen Brian Henderson vid en pressträff på måndagen, enligt Mirror.

Men när 47-åringen återvände hem efter sin arbetsdag upptäckte han att exfrun och styyvsonen brutit upp låset och slagit på elen igen.

– Så han blev upprörd och det triggade igång den här konflikten som slutligen resulterade i att två personer sköts ihjäl, säger Henderson.

I bostaden fanns också styvsonens barn, en femåring och en sexåring, som troligen bevittnat de misstänkta morden, enligt polisen. 

Misstänkte mannen hävdar självförsvar: "Slagen"

Den 47-årige mannen, som alltså själv ringde polisen och hävdar självförsvar, greps i sin bil på familjens uppfart. På söndagen åtalades han misstänkt för två fall av mord.

I förhör ska mannen ha uppgett att han blivit attackerad av exfrun och styvsonen. I samband med detta ska han, enligt Mirror, ha blivit fasthållen och "slagen upprepade gånger i ansiktet". Trots detta saknade mannen synliga skador vid gripandet.

/
USA
Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.