Det ryska konsulatet i New York.
Det ryska konsulatet i New York. - Foto: TT

Ryska konsulatet i New York vandaliserat

Det ryska konsulatet i New York har vandaliserats med röd sprayfärg, en uppenbar reaktion på den ryska annekteringen av fyra ockuperade områden i Ukraina. Polisen uppger att en utredning pågår kring händelsen, men att ingen gripits.


Rosie Morse, en pensionär som bor i närheten av konsulatet, säger att sprayfärgen "ser ut som ett konstverk".

— Men meningen är att uttrycka vår känsla om (Rysslands president Vladimir) Putin, och jag kan inte säga att jag inte håller med, säger hon till AFP.

Romen Eaulin, en annan åskådare, säger till nyhetsbyrån att "det är vandalism, men det är ett uttryck för att personer i New York ser att Putin dödar människor".

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Morgonens nyheter 19 april

Två unga män döda i våldsam krasch

En 18-årig man och en 20-årig har dött i en bilkrasch i Eskilstuna, säger polisen till Aftonbladet. Olyckan skedde kort efter midnatt.

Fler tror på stigande bopriser

Svenskarnas tro på stigande bostadspriser ökar för sjätte månaden i rad. Mer än hälften tror på en uppgång under året, visar Länsförsäkringarnas mätning Boprisbarometer.

Bombplan har kraschat i Ryssland

Ett strategiskt bombflygplan har störtat i Stavropol-regionen i södra Ryssland, uppger det ryska försvarsdepartementet för den statskontrollerade nyhetsbyrån Interfax.

Ny dna-metod kan identifiera brottsoffer

En ny dna-metod kan få fram betydligt mer information jämfört med tidigare metoder.

Oljepris upp på attackrapporter

1 timme sedan
Oljepriset steg inledningsvis med över 4 procent efter uppgifterna om att Israel har attackerat mål i Iran. I Singapore noterades ett fat råolja, Brent, till över 90 dollar till en början men sjönk sedan tillbaka neråt 89 dollar.