Ovädret Ian slog hårt mot bland annat North Charleston i delstaten South Carolina. Bild från 30 september.
Ovädret Ian slog hårt mot bland annat North Charleston i delstaten South Carolina. Bild från 30 september. - Foto: TT

Dödstalet stiger efter Ians framfart

Fler än 80 personer har bekräftats döda i samband med orkanens Ians härjningar, rapporterar The Guardian.


Florida står för merparten av dödsfallen. Bara i Lee County på delstatens sydvästra kust har hittills över 40 människor hittats omkomna. Dödstalet befaras dock stiga i takt med att vattenmassorna drar sig undan från översvämmade områden och räddningsarbetare når platser som skurits av från omvärlden.

Floridaborna ifrågasätter nu beredskapen i Lee County och kritiserar myndigheterna för att inte ha beordrat evakueringar i tid.

USA:s president Joe Biden är tillsammans med sin fru Jill Biden ute på en turné genom de orkandrabbade områdena. På måndagen besöker de Puerto Rico, där tusentals invånare fortsatt är strömlösa två veckor efter orkanen Fionas framfart. På onsdag besöker presidentparet Florida.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Man hotade sajt – polis hittade stor mängd knark

USA:s senat: Ja till Ukrainastöd

Senaten i USA:s kongress röstar ja, efter representanthusets ja i helgen, till ett stöd på nära 61 miljarder dollar till Ukraina. Kiev har väntat på det sedan i höstas för att stå emot Ryssland.

Rysk robotattack mot Charkiv

Minst två personer vårdas för splitterskador efter en rysk robotattack mot storstaden Charkiv i nordöstra Ukraina, uppger borgmästare Ihor Terechov.

Säpo vill anonymisera offentliga handlingar

2 timmar sedan
Säpo föreslår att tjänstepersoners namn bör anonymiseras i offentliga beslutshandlingar. Enligt myndigheten skulle beslut utan namn bättre skydda individer och stat mot bland annat gängbrottslighet, rapporterar Sydsvenskan.

Misstänkt grovt brott i Södertälje

3 timmar sedan
Två personer har frihetsberövats i samband med ett misstänkt grovt brott i västra Södertälje, enligt polisen, som är förtegen om händelsen.

Systembolagets strul berodde på hackerattack från Nordkorea

igår 22:54
Det var hackare i Nordkorea som slog till mot Systembolagets logistik i Sverige i måndags. Genom att ta stora delar av logistikbolaget Skanlogs data gisslan i en så kallad ransomware-attack lyckades hackarna slå ut tre stora lagerlokaler i Stockholm och Eskilstuna. Det rapporterar Dagens Industri på tisdagskvällen.