Delstatens regering har skapat en grupp som ska undersöka olyckan.
Delstatens regering har skapat en grupp som ska undersöka olyckan. - Foto: TT

Times of India: 78 döda i broolyckan

Nästan 80 personer uppges ha omkommit när en hängbro i delstaten Gujarat i Indien rasat, rapporterar Times of India.


Fakta: Tidigare allvarliga broolyckor

I maj i år kollapsade en bro i Mexiko City vilket ledde till att 26 personer omkom när ett metrotåg som passerade bron föll på en bilväg. En utredning visade senare att bland annat bristfälligt svetsarbete, otillräckliga bultar och användningen av olika sorters cement låg bakom raset.

I augusti 2018 miste 43 människor livet i Italien när 200 meter av staden Genuas kända "Morandibro" rasade under rusningstid och tiotals fordon föll 50 meter mot marken. Rättegången om vem som bär ansvaret för tragedin inleddes i somras. 59 personer är åtalade i fallet.

I Nepal 2007 omkom minst 16 personer när en bro kollapsade i samband med att en stor grupp – enligt vissa uppgifter så många som 400 – religiösa pilgrimer befann sig på den. Fortfarande saknas 25 människor efter den olyckan.

År 2006 rasade en 150 år gammal bro i delstaten Bihar i nordöstra Indien. Minst 34 människor omkom i olyckan.

En flodvåg fäller en bro i Bolivia i december 2003. Olyckan kräver minst 29 dödsoffer.

Källa: AFP

Uppgifterna kommer från polischefen Ashish Bhatia, som bekräftar för tidningen att 78 personer hittills har mist livet i olyckan. 80 människor uppges ha räddats.

Det rör sig om en hängbro som byggdes för mer än 100 år sedan. Runt 500 personer uppges ha befunnit sig på bron vid tillfället, och enligt uppgifter från myndighetsföreträdare kollapsade den för att för många människor befann sig på bron samtidigt, rapporterar AP.

Delstatens regering har skapat en speciell grupp, på fem personer, som ska utreda katastrofen.

Times of India beskriver hur människorna föll ned i floden Machchu, och flera befaras ha fastnat i samband med raset.

Bilder och videoklipp i lokala medier och sociala medier, visar den förstörda bron och människor som försöker ta sig upp ur vattnet, och klamrar sig fast i det som återstår av bron.

Landets premiärminister Narendra Modi säger att han är "djupt ledsen över tragedin". Även Indiens försvarsminister Rajnath Singh uttrycker sin sorg över händelsen, och skriver på Twitter :

"Extremt ledsen över förlusten av liv i denna tragedi. Jag framför mina kondoleanser till de sörjande familjerna som har förlorat sina nära och kära i denna tragedi."

Den 230 meter långa bron har varit stängd för renovering i cirka ett halvår. Den öppnades igen för några dagar sedan.

Människor samlas utanför ett sjukhus dit offer för söndagens broolycka i den indiska delstaten Gujarat har förts.
TT
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ditt snus kan försvinna – här är hela listan

Man anhållen för våldtäkt utomhus i centrala Åre

Natten till fredagen greps en man misstänkt för våldtäkt i Åre. Mannen, som är i 20-årsåldern, är nu anhållen av åklagare. Polisen har genomfört förhör med vittnen, den misstänkte och offret, som är en kvinna. Man har också fotodokumenterat den misstänkta brottsplatsen.

Morgonens nyheter 29 mars

Här kommer morgonens nyheter i korthet.

Tyskt pollen drar in över Sverige i påsk

Björken blommar inte än. Ändå kan den känslige åka på en pollensmäll under påsken. Förklaringen ligger i luftströmmen söderifrån.

Tidig eller sen påsk – fullmånen avgör

Julen inträffar punktligt varje år. Men påsken? Där kan det skilja en månad. Anledningen är lika mycket religiös som astronomisk.

Biden fick hjälp av Obama och Clinton på scen

USA:s president Joe Biden fick på torsdagskvällen sällskap av sina företrädare Barack Obama och Bill Clinton vid ett insamlingsevenemang i New York på torsdagskvällen. De tre deltog i ett samtal där allvar blandades med skämt, modererat av Late Night-programledaren Stephen Colbert.