Stockholm

Här förbjuds bus eller godis – på grund av kackerlacksinvasion

Bilderna är genrebilder.
Bilderna är genrebilder. Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB/TT och Stella Pictures

Den 31 oktober är det halloween och många barn ser fram emot att gå bus eller godis. Men för barnen i Wyandotte i amerikanska Michigan blir det ingen traditionsenlig dörrknackning – på grund av en kackerlacksinvasion.


Läs mer

Årets kusligaste högtid är här och med det följer inte bara pynt i form av pumpor och filmrullar med skräcktema, i USA är det dessutom tradition att gå bus eller godis.

Men barnen i Wyandotte, Michigan, får i stället stanna hemma. Samhället, som ligger söder om Detroit, har nämligen invaderats av kackerlackor, enligt USA Today.

Bus eller godis slopas – för att stoppa kackerlackorna

Det var redan den 25 oktober som boende i Wyandotte fick ett brev om att den traditionsenliga bus eller godis-dörrknackningen inte skulle att tillåtas i år "för att förhindra vidare spridning av kackerlackor".

Detta efter att ortens fullmäktige röstat igenom förbudet för att "förhindra kackerlackorna från att krypa in i barnens utklädnader" och därigenom ta sig in i bostäder. 

Trottoarerna på en hel gata har därför, inför högtiden, spärrats av med varningsskyltar som, enligt USA Today, uppger att åtgärderna är för invånarnas bästa.

Invasionen, som lär ta tid att få bukt med, tros ha börjat i ett bostadshus som numera är evakuerat. 

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.