Bilderna är genrebilder.
Bilderna är genrebilder. - Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB/TT och Stella Pictures

Här förbjuds bus eller godis – på grund av kackerlacksinvasion

Den 31 oktober är det halloween och många barn ser fram emot att gå bus eller godis. Men för barnen i Wyandotte i amerikanska Michigan blir det ingen traditionsenlig dörrknackning – på grund av en kackerlacksinvasion.


Årets kusligaste högtid är här och med det följer inte bara pynt i form av pumpor och filmrullar med skräcktema, i USA är det dessutom tradition att gå bus eller godis.

Men barnen i Wyandotte, Michigan, får i stället stanna hemma. Samhället, som ligger söder om Detroit, har nämligen invaderats av kackerlackor, enligt USA Today.

Bus eller godis slopas – för att stoppa kackerlackorna

Det var redan den 25 oktober som boende i Wyandotte fick ett brev om att den traditionsenliga bus eller godis-dörrknackningen inte skulle att tillåtas i år "för att förhindra vidare spridning av kackerlackor".

Detta efter att ortens fullmäktige röstat igenom förbudet för att "förhindra kackerlackorna från att krypa in i barnens utklädnader" och därigenom ta sig in i bostäder. 

Trottoarerna på en hel gata har därför, inför högtiden, spärrats av med varningsskyltar som, enligt USA Today, uppger att åtgärderna är för invånarnas bästa.

Invasionen, som lär ta tid att få bukt med, tros ha börjat i ett bostadshus som numera är evakuerat. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ukrainas arméchef: De har mycket mer än oss

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

För några dagar sedan opererade tv-kocken Erik Videgård från Nyhetsmorgon sin käke. På Instagram berättar han att han fått mycket kommentarer om sitt utseende genom åren, men följarna hyllar honom.

Polens president stoppar dagen efter-piller

Polens president Andrzej Duda använder sitt veto för att sätta stopp för regeringens planer på att lätta på restriktionerna mot receptfria akuta p-piller.

Polisen i Oskarshamn rapporterar om trafikolycka

"En personbil kolliderar med ett rådjur på E22 i höjd med Oskarshamn.", skriver polisen på sin hemsida.

Ica-chefens svar på kundernas hårda kritik mot nya varan: ”Våga prova”

Ica har fått hård kritik efter lanseringen av den nya "hushållsfärsen". Nu svarar matjätten på kundernas negativa kommentarer.

Misstänkt anstiftare till Farstamord efterlyst

1 timme sedan
Polisen har gått ut med en internationell efterlysning efter en man som misstänks ha legat bakom dödsskjutningarna i Farsta i södra Stockholm den 10 juni förra året, enligt uppgifter till Aftonbladet.