Bilderna är genrebilder.
Bilderna är genrebilder. - Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB/TT och Stella Pictures

Här förbjuds bus eller godis – på grund av kackerlacksinvasion

Den 31 oktober är det halloween och många barn ser fram emot att gå bus eller godis. Men för barnen i Wyandotte i amerikanska Michigan blir det ingen traditionsenlig dörrknackning – på grund av en kackerlacksinvasion.


Årets kusligaste högtid är här och med det följer inte bara pynt i form av pumpor och filmrullar med skräcktema, i USA är det dessutom tradition att gå bus eller godis.

Men barnen i Wyandotte, Michigan, får i stället stanna hemma. Samhället, som ligger söder om Detroit, har nämligen invaderats av kackerlackor, enligt USA Today.

Bus eller godis slopas – för att stoppa kackerlackorna

Det var redan den 25 oktober som boende i Wyandotte fick ett brev om att den traditionsenliga bus eller godis-dörrknackningen inte skulle att tillåtas i år "för att förhindra vidare spridning av kackerlackor".

Detta efter att ortens fullmäktige röstat igenom förbudet för att "förhindra kackerlackorna från att krypa in i barnens utklädnader" och därigenom ta sig in i bostäder. 

Trottoarerna på en hel gata har därför, inför högtiden, spärrats av med varningsskyltar som, enligt USA Today, uppger att åtgärderna är för invånarnas bästa.

Invasionen, som lär ta tid att få bukt med, tros ha börjat i ett bostadshus som numera är evakuerat. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stora översvämningar i östra Afrika

Olycksfärja sätts in för passagerartrafik

1 timme sedan
Passagerarfärjan Marco Polo kommer åter att sättas in i trafik i mitten av 2024, rapporterar lokala medier.

FN-expert: Gazas sjukvårdssystem utplånat

2 timmar sedan
Israels krig i Gazaremsan har "utplånat" sjukvårdssystemet i det palestinska området, säger FN:s särskilda rapportör för rätten till hälsa.

Man gripen – ska ha skjutit mot polis

2 timmar sedan
En beväpnad man barrikaderade sig i en lägenhet och misstänks ha skjutit mot polis i Smedjebacken på måndagskvällen. Han greps efter att polisens förhandlare lyckats övertala honom att ge upp.

Kunderna rasar på Marabou: “Ingen bryr sig”

igår 22:18
Marabou ska ta tillbaka en gammal chokladkaka-smak in i sortimentet igen. Men nu rasar kunderna över att det inte är den smaken som folk faktiskt vill ha tillbaka.

Muntra miner på Wall Street

igår 22:08
Det var muntert på New York-börsen när handelsveckan inleddes. De tre ledande indexen slutade alla på plus.