Flera döda efter explosion i Istanbul – Erdogan: ”En avskyvärd attack”
Flera döda efter explosion i Istanbul – Erdogan: ”En avskyvärd attack” - Foto: Vyacheslav Prokofyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP och AP Photo/Francisco Seco

Flera döda efter explosion i Istanbul – Erdogan: ”En avskyvärd attack”

Minst sex personer har dött och åtminstone 53 har skadats i en explosion i centrala Istanbul under söndagseftermiddagen.


President Recep Tayyip Erdogan säger enligt lokala medier att en bomb exploderat och att de ansvariga för "den lömska attacken" kommer att straffas.

Han kallar händelsen för ”en avskyvärd attack”, rapporterar AFP.

Explosion i Istanbul 

En film från platsen som publicerats på sociala medier visar eldslågor efter en hög smäll och hur många människor springer från området.

Ingen har tagit på sig ansvaret för explosionen, och mycket kring händelsen är fortsatt oklart.

Turkiet stryper sociala medier 

Turkiska medier har av myndigheter tillfälligt förbjudits att rapportera om explosionen, åtgärder som enligt nyhetsbyrån AP ofta tas till vid attentat.

Istanbuls borgmästare Ekrem Imamoğlu uppmanar allmänheten att inte sprida rykten.

”Det är av högsta vikt att stötta polis och räddningsenheter angående explosionen på Istiklak, och att inte sprida inlägg som kan orsaka rädsla och panik. Alla nödvändiga räddningsteam är på plats och vi kommer att delge er mer information”, skriver han på Twitter.

Tillgången till Twitter, Instagram, Youtube och Facebook har strypts i hela Turkiet på grund av explosionen och sändningsförbudet, enligt Netblocks.

Huvudgatan Istiklal Istanbul 

Smällen hördes enligt CNN Türk över ett stort område strax efter klockan 16, lokal tid. Flera ambulanser och brandbilar sågs anlända till platsen nära Taksimtorget. Delar av paradgatan Istiklal har också stängts av.

Istanbul drabbades åren 2015–2017 av flera dödliga attentat, dåd som utfördes av terrorgruppen IS och olika kurdiska grupper.

TT
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen i Smedjebacken rapporterar om djur

Stubb: Nato ny fas i vårt förhållande

Statsminister Ulf Kristersson (M) tackar Finlands nyblivne president Alexander Stubb för att ha övertygat honom att Finland skulle ta steget in i Nato. Alexander hjälpte mig att läsa Finland rätt och därmed navigera Sverige rätt. Det är jag mycket tacksam för.

Polisen i Värnamo rapporterar om trafikolycka

"Personbil i singelolycka på E4.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Malmö rapporterar om trafikolycka

"Davidshallsgatan", skriver polisen på sin hemsida.

Rapport om drönarattack mot USA-bas i Irak

1 timme sedan
Flygbasen Ain al-Asad i västra Irak attackerades med drönare under natten till tisdagen, meddelar en källa i det amerikanska försvaret till AP och AFP.

Pensionär? Då kan du få 1 100 kronor mer i plånboken

1 timme sedan
Höstbudgeten spås innehålla flera skattesänkningar. En grupp som kan få mer pengar i plånboken är de som fyllt 66 år.