Misshandlade yngre elever: "Var bara en lek"
Yngre elever blev slagna och sparkade på av äldre elever under rasterna vid en skola i Norge. Bilderna är genrebilder. - Foto: Naina Helén Jåma/TT & Janerik Henriksson/TT

Äldre elever anklagas för misshandel av fyra yngre pojkar

Äldre elever vid en skola i Norge ska vid ett flertal tillfällen tagit med yngre elever ut i skogen och misshandlat dem.


Det var vid en kristen skola i Norge som fyra pojkar i 13-årsåldern under skolrasterna ska ha blivit misshandlade ute i skogen av äldre elever. Detta ska ha skett dagligen, rapporterar Norska Dagbladet. 

Polisens utredningsledare, som undersöker ärendet, säger att det har gjorts en anmälan från skolan.

Våld i form av slag och sparkar

Det våld som de yngre eleverna ska ha fått utså ska vara i form av slag och sparkar, uppger en lärare på skolan.  

– Eleverna ska ha förts till ett skogsområde nära skolan, där ska de ha hållits fast och utsatts för våld. Händelserna ska även ha filmats och spridits i sociala medier, säger norsk polis.

Eleverna nekar till brott

Polisen arbetar nu med att förhöra berörda parter och inhämta annan information om händelsen. I dagsläget är det tre elever som misstänkts för brott. 

De misstänkta nekar till brott eller bortförklarar misshandeln med att det bara varit en lek som alla inblandade var med på. 

– Om det är så att alla tre gärningsmän har varit inblandade i varje enskild händelse, och det är då tre mot en, så måste vi överväga om ärendet ska klassas som allvarlig kroppsskada, säger utredningsledaren.

Skolans rektor efter händelsen

Rektorn berättar att skolan har varit i nära kontakt med polisen. De har även sökt råd och infört nya regler på skolan efter händelserna. Det är nu fler lärare ute på rasterna och eleverna får inte lämna skolans område på rasterna. Rektorn anger även att de inte kände till att detta pågick, skriver Norska Dagbladet. 

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!