Pojke i Uganda attackerades av en flodhäst.
Pojke i Uganda attackerades av en flodhäst. - Foto: Fernando Vergara/TT, Unsplash

Tvåårig pojke svaldes av flodhäst – räddades av vittne

Under en oskyldig lek attackerades den två år gamla pojken Iga Paul av en flodhäst – som hann svälja halva pojkens kropp innan ett vittne räddade honom.


Den 4 december lekte den två år gamla Iga Paul nära sitt hem i Lake Katwe, Uganda.

Plötsligt attackerade en flodhäst pojken och hann till och med svälja halva hans kropp innan ett vittne kom till undsättning.

Vittne skrämde iväg flodhästen

Chrispas Bagonza befann sig i närheten och lyckades skrämma flodhästen genom att slå den med sten och skrämma den tillbaka ner i vattnet, vilket gjorde att djuret spottade ut Iga Paul.

Tvååringen togs till ett närliggande sjukhus då han hade skador på ena handen, men lämnade kort senare utan allvarliga konsekvenser. Innan han lämnades tillbaka till sina föräldrar av polis fick han ett vaccin mot rabies.

Flodhästar ett av de farligaste djuren

Polisen i området uttalade sig senare om händelsen och påminde befolkningen om faran med vilda djur:

– Även om flodhästen skrämdes tillbaka ner i sjön, borde alla invånare nära djurskyddsområden och livsmiljöer veta att vilda djur är mycket farliga, sa uttalandet enligt CNN.

Och flodhästar är inget undantag. Faktum är att de är kända för att vara ett av de farligaste djuren på planeten och så pass starka att de kan bryta en kanot på mitten – endast med käken.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!