Aktivister som verkar för migranters rättigheter genomförde förra året en manifestation efter det att 27 människor drunknat när de försökte ta sig över Engelska kanalen från Frankrike till Storbritannien. Arkivbild
Aktivister som verkar för migranters rättigheter genomförde förra året en manifestation efter det att 27 människor drunknat när de försökte ta sig över Engelska kanalen från Frankrike till Storbritannien. Arkivbild - Foto: TT

"Nyckelperson" i drunkningstragedi gripen

Brittisk polis har gripit en man som misstänks ha spelat en "nyckelroll" i förra årets tragedi då minst 27 människor miste livet när de försökte ta sig över Engelska kanalen i en mindre båt.


Den brittiska polismyndigheten NCA meddelar att en 32-årig man gripits på en adress i sydvästra England.

Mannen misstänks för att vara medlem i det "organiserade brottssyndikat som låg bakom transporten av migranter till Storbritannien i en liten båt".

NCA-utredarna arbetar tillsammans med de franska myndigheterna i jakten på de ansvariga för tragedin. Hittills har tio personer i Frankrike ställts inför rätta för sin inblandning i fallet.

Det var den 24 november som tragedin inträffade utanför den franska hamnstaden Calais. Migranterna var på väg från Frankrike mot Storbritannien. Förlisningens offer upptäcktes av en fiskare på eftermiddagen. Två män kunde räddas vid tillfället. Fyra personer saknas fortfarande.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Tredje borgmästare mördad i Ecuador

Våldtog sovande kvinna – döms till fängelse

1 timme sedan
En man i 20-årsåldern döms till fängelse för att ha våldtagit en sovande kvinna, rapporterar Sydsvenskan.

Malmö: Polisen rapporterar om bråk

1 timme sedan
"Bråk på stadsbuss.", skriver polisen på sin hemsida.

Juryn till Trumps rättegång utsedd

1 timme sedan
En jury bestående av tolv ordinarie ledamöter och sex ersättare har utsetts i rättegången mot expresident Donald Trump i New York.

Tände eld på sig själv under Trumpmål

1 timme sedan
En person har tänt eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryn i målet mot expresident Donald Trump just valts ut, bekräftar en talesperson för New York-polisen.

Marinchefen vill se dubblerad förmåga

2 timmar sedan
Regeringen har lovat att Sverige ska bidra med unika förmågor i Nato. Men marinchef Ewa Skoog Haslum är rädd att politikerna försummar marinen. Jag är orolig att man inte förstår varför vi behöver ha en stark marin, säger hon.