Stockholm

Nystart i terrorrättegång i Bryssel

En polis på plats i den ombyggda rättegångssalen i Bryssel där de åtalade för terrordåden 2016 nu ställs inför rätta.
En polis på plats i den ombyggda rättegångssalen i Bryssel där de åtalade för terrordåden 2016 nu ställs inför rätta. Foto: TT

Rättegången mot tio personer för deltagande och inblandning i terrordåden i Bryssel i mars 2016 återupptogs på onsdagen, efter ombyggnad av lokalerna.


På agendan står först juryval, varpå de normala domstolsförhandlingarna inleds på måndag, den 5 december, och sedan väntas pågå i upp till tio månader.

Rättegången skulle ha varit i gång sedan början av oktober, men fick skjutas upp sedan de anklagade och deras advokater protesterat häftigt mot de enskilda burar som byggts upp för de åtalade i rättegångssalen i Natos tidigare högkvarter i nordöstra Bryssel.

Bland de åtalade finns svenske Osama Krayem, som pekats ut som en tilltänkt självmordsbombare som ska ha ångrat sig i sista stund. Krayem är sedan tidigare dömd till 30 års fängelse i Frankrike för sin inblandning i terrordåden i Paris den 13 november 2015.

I Bryssel-dåden fyra månader senare dödades 32 personer på stadens flygplats och tunnelbanestationen Maelbeek – däribland två svenskor.

Senaste nytt

Polisen rapporterar om brand, Helsingborg

Publicerades: 1 timme sedan

Massgripanden i tillslag mot barnäktenskap

Publicerades: 1 timme sedan

Trio åtalas för hundsmuggling från Polen

Publicerades: 1 timme sedan

Misstänkt maffiaman gripen efter 16 år på flykt

Publicerades: 2 timmar sedan

JO: Kommun kränkte brukares yttrandefrihet

Publicerades: 2 timmar sedan

Polisen i Växjö rapporterar om brand

Publicerades: 2 timmar sedan

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.