Issei Sagawa, då 24 år, kliver av planet på Tokyos flygplats Narita efter att ha återvänt från Frankrike 1984.
Issei Sagawa, då 24 år, kliver av planet på Tokyos flygplats Narita efter att ha återvänt från Frankrike 1984. - Foto: TT

Kobekannibalen våldtog och åt upp student – undvek fängelse till sin död

1981 sköt Issei Sagawa en nederländsk student i nacken, våldtog henne och åt sedan upp delar av hennes kropp under loppet av flera dagar. Trots det blev japanen, känd som "Kobekannibalen", aldrig dömd.


I slutet av november dog Issei Sagawa som en fri man, enligt ett uttalande från hans anhöriga.

Issei Sagawa och nederländska Renée Hartevelt studerade båda två i Paris när det bestialiska mordet skedde. Japanen greps och erkände brottet efter att ha försökt göra sig av med kvarlevorna i Boulogneskogen, men bedömdes av medicinska experter inte klara av en rättegång och hölls på en psykiatrisk inrättning innan han deporterades till Japan 1984. 

Även där undkom han rättvisan på grund av byråkratiska snårigheter, trots upprepade vädjanden från Hartevelts familj.

Kobekannibalen Issei Sagawa kapitaliserade på mordet

Sagawa gjorde ingen hemlighet av sitt brott utan kapitaliserade i stället på sin ökändhet genom att sälja intervjuer, memoarer och målningar av nakna kvinnor. 

Han medverkade också i en dokumentär och en porrfilm samt producerade en mangabok där mordet på Hartevelt skildrades på ett målande och hänsynslöst vis.

Sagawa uppvisade aldrig någon ånger för mordet.

— Jag tror att de skulle smaka delikat, sade han i en intervju med Vice 2013 medan han tittade på affischer med japanska kvinnor.

TT
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Skyddsjakt på varg efter ponnyangrepp

Youtubechefen avslöjar: Så lyckas du med din video

Varje dag konsumeras tiotals miljarder videor på Youtube. Så hur lyckas du med just din video? Nyheter24 har talat med Youtubes toppchef i Sverige, Michelle Kadir, om vad som hissas och vad som dissas på världens största videoplattform på nätet. – Jag har några tips, säger hon.

Polisen i Nora rapporterar om trafikolycka

"En trafikolycka har inträffat på Älvstorpsvägen i Nora", skriver polisen på sin hemsida.

Swish förändring – för att skydda dina pengar

Förra året ökade telefonbedrägerierna med 36 procent. Det växande problemet har fått regeringen att överväga förändringar av betaltjänsten Swish och fått bankerna att vidta åtgärder.

Ny mobiliseringslag undertecknad av Zelenskyj

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj har skrivit under en delvis kontroversiell ny mobiliseringslag, meddelar regeringen i Kiev.

Höj värdet på din bostad – med enkla ändringen: "Står ut"

1 timme sedan
Maria Friström, 43, bytte bana och började flippa bostäder för miljonbelopp. I en intervju med Nyheter24 berättar hon om misstagen man ska passa sig för och den enkla renoveringen som kan höja värdet på din bostad.