Incest-Fritzl anses frisk

Fritzl som våldtog och höll sin dotter fången i 24 år är inte psykiskt sjuk.


Josef Fritzl, mannen som under sitt hus i Österrike höll sin dotter fången i 24 år och tvingade henne föda sju barn, är inte psykiskt sjuk.

Det ska vara slutsatsen från den psykiatriker som utrett det psykiska hälsotillståndet hos den häktade mannen. Det uppger Wientidningen Der Standard, som hänvisar till "väl underrättade kretsar".

Enligt tidningen ska läkaren ha kommit fram till att Fritzl är "fullt tillräknelig" och att en psykisk sjukdom "kan uteslutas".

Åklagarmyndigheten i St Pölten, som leder förundersökningen, ville på tisdagen inte uttala sig om utredningen eller dess innehåll och sade att man ännu inte tagit del av den.

Om Der Standards uppgifter stämmer betyder det att Josef Fritzl ställs inför rätta. Någon tidpunkt för rättegången har ännu inte bestämts. (TT)

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ica-butikens kaxiga hån: ”Halstabletter bra mot skånska"

Uppgifter: Israel laddar upp kring Rafah

Israel bombar och laddar nu tydligt upp militärt runt flyktingtäta Rafah, rapporterar Al Jazeera från staden. Det ökar oron för att en stor offensiv är på gång i södra Gazaremsan.

Försäljningslyft för kosmetikabjässen L'Oréal

Aktien i L'Oréal – stor fransk tillverkare av kosmetika – lyfter med över 6 procent på Parisbörsen efter en rapport som visar på bättre försäljning än väntat i första kvartalet.

Stormen kring Kinberg Batra - detta har hänt

Kompisrekryteringar och rymdfakturor. Förra året tillträdde den tidigare Moderatledaren Anna Kinberg Batra som landshövding i Stockholm. Nu stormar det rejält kring henne.

Facket om Kinberg Batra: Toxisk ledarstil

Facket riktar hård kritik mot landshövding Anna Kinberg Batra, vars ledarstil beskrivs som toxisk.

Kinesiska miljonstäder sjunker

Nästan hälften av Kinas storstadsområden sjunker mer än tre millimeter om året, visar en ny studie publicerad i den vetenskapliga tidskriften Science. 270 miljoner personer bor i områdena vilket motsvarar 29 procent av Kinas befolkning, rapporterar CNN.