Måndag 19 Apr
Stockholm

Fritzl: "Jag låste in min mamma"

Fadern till "skräckens hus" berättar nu att han även höll sin mamma inmurad i flera år i huset tills hon avled.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Den fruktansvärda historien om familjen Fritzl, får inget slut. När man inte kunnat föreställa sig något värre än det som redan hänt, avslöjar förövaren Josef Fritzl att han hållit sin mamma inlåst i 21 år. Myndighetsarkiv visar att Fritzl ärvde huset i Amstetten, i Österrike, 1959 efter att hans mor gått bort. Men Josef Fritzl själv har en annan version.

– Jag murade för fönstret så att hon aldrig mer fick se dagens ljus, säger Josef Fritzl enligt psykologen Adelheid Kastner.

Fritzl säger till psykologen att han ville hämnas på sin mamma för den svåra barndom hon givit honom.

– Jag fick aldrig någon kärlek från henne. Hon brukade slå mig tills jag låg i en pöl av blod på golvet. Jag fick inga pussar eller kel av henne, säger Josef Fritzl, till psykologen Adelheid Kastner, enligt The Sun.

Enligt Fritzl, höll han mamman inlåst i 21 år, mellan 1959 och 1980. På frågan om han fick idén om att låsa in dottern Elisabeth efter att han hållit modern inlåst, svarar han:

– Om jag ska vara ärlig, tänkte jag inte ens på det eller att hon var min dotter. Jag såg henne som min fru, min partner.

Adelheid Kastner håller nu på att förbereda rättegången som kommer att hållas i februari 2009. Hon konstaterar att Josef Fritzl inte är psykiskt sjuk, i lagens mening, och rekommenderar att han hålls inlåst på livstid, skriver The Sun.

Josef Fritzl höll sin dotter Elisabeth inlåst huset i Amstetten i 24 år och utsatte henne för svåra sexuella övergrepp. Hon födde sedan sju barn till följd av våldtäkterna i fångenskap. Dottern och de övriga barnen utsattes för fysisk och psykisk misshandel under de många och långa åren i den mörka källaren.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela