Nu hyr Fritzl ut skräckhuset

Josef Fritzl hyr ut tortyrkammaren.


Fallet Fritzl skakade världen. I 24 år höll Josef Fritzl sin familj fången i ett grått betonghus i Amstetten. I den totalisolerade källaren torterades familjen. Våldtogs. Misshandlades. Vägrades solljus.

Men nu ska Fritzl hyra ut skräckhuset. Josef Fritzl har anlitat en jurist som ska hjälpa till med det praktiska – se efter huset och hitta hyresgäster till lägenheterna.

Det kan bli svårt. Särskilt om vi ska tro på Fritzls grannar som tidigare var inhyrda i skräckhuset. De flydde från Fritzls hus.

– Vi stod inte ut med att bo så nära tortyrkällaren där vi påmindes om det som hänt varje dag. Därför ville vi inget annat än att flytta därifrån och starta ett nytt liv med våra barn någon annanstans, sade en familj till The Telgraph.

Rent juridiskt finns det inga hinder för Josef Fritzl att hyra ut huset, skriver tidningen Kronen Zeitung.

Skrivet av:

Nästa artikel
Fritzl hemma igen
Senaste nytt

Nu avgörs Teslas stämning mot Postnord

Coop säger upp 100 medarbetare

Coop gör neddragningar rörande cirka 100 tjänster vid huvudkontoret i Solna. Åtgärden ska tillsammans med andra åtgärder ge en kostnadsminskning på drygt 300 miljoner kronor, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Kommitté ska se över överskottsmålet

Överskottsmålet ska ses över vart åttonde år, enligt det finanspolitiska ramverket.

Hissen föll 200 meter – många omkom

Elva gruvarbetare har omkommit och ytterligare 75 har skadats i en olycka i en platinagruva i Sydafrika. Olyckan inträffade på måndagskvällen då den hiss som fraktar arbetarna till markytan vid skiftets slut plötsligt rasade runt 200 meter, uppger gruvans ledning.

Exceptionell ökning av adhd–diagnoser

På tre år har andelen barn och unga med adhd-diagnos ökat med nästan 50 procent. Var tionde pojke och var femtonde flicka har antingen adhd- eller add-diagnos och Socialstyrelsen tror att det kommer att öka ytterligare.

Svenska elever på toppnivå

Svenska åttondeklassare presterar på toppnivå i samhällsfrågor. I ett internationellt kunskapstest placerar sig Sverige på andra plats. Men ännu en gång visar svensk skola stora resultatskillnader beroende på elevens bakgrund – och anmärkningsvärt stora skillnader mellan tjejer och killar.