En lavin har utlösts i den populära skidorten Lech. Arkivbild.
En lavin har utlösts i den populära skidorten Lech. Arkivbild. - Foto: TT

Lavin i Österrike – två saknas

Två personer saknas efter en lavin i den populära österrikiska skidorten Lech-Zürs i Alperna. Delar av snömassorna ska ha spridit sig till en skidbacke i området.


Inledningsvis rapporterades tio personer saknade efter en lavin på det 2 700 meter höga Trittkopf-berget mellan Lech och Zürs. Men på söndagskvällen kunde åtta av dem avföras som saknade.

Några hade antingen räddat sig själv undan snömassorna eller inte drabbats av lavinen, rapporterar den lokala nyhetssajten Voralberger onlin e. Två personer skadades i lavinen varav en av dem flögs till ett sjukhus i Innsbruck.

En räddningsstyrka på över 200 personer sattes in i sökandet av de misstänkt försvunna. Även helikoptrar och lavinhundar deltog.

Sökandet kommer att fortsätta under natten, enligt Voralberger online. Strålkastare har satts upp för att underlätta sökandet, rapporterar AP.

"Vi gör allt för att bärga vintersportarna", heter det i ett uttalande från kommunen Lech.

Lavinen utlöstes efter flera dagas snöfall i Alperna följt av ovanligt varmt väder på juldagen. Den lokala fjällräddningen hade klassat lavinfaran som hög.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

985 kronor mer i lön för anställda i flera branscher – gäller från 1 april

Leif GW Persson kritisk mot Nytorgsmannens frigivning: "Problematiskt"

Leif GW Persson säger i TV4 Nyhetsmorgon att han tycker att Nytorgsmannens villkorliga frigivning är problematisk. I fängelset har den nu frigivna serievåldtäktsmannen dödshotat personal.

Hjälp! Nordnets hopplösa pensionsfond kostar mig tusenlappar

Även en ekonomiredaktör kan gå på en blåsning. Nyheter24:s Bilbo Göransson ser över sin gamla tjänstepension från Nordnet – och fem frågetecken gör honom orolig för att han kommer bli en utsvulten fattigpensionär. Här listar vi alla konstigheter i nätbankens så kallade pensionslösning – och en drastisk åtgärd.

En häktad för mord i Uppsala i september

En person har häktats av Uppsala tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord i Uppsala i september i fjol.

Statsministern kallas till KU om Tidölöner

Statsminister Ulf Kristersson (M) och flera av hans regeringskollegor kallas till KU i vår. De ska frågas ut om allt från elstöd till Tidölöner i Regeringskansliet.

Ryska kryptoaffärer utreds i väst

USA och Storbritannien utreder misstänkta kryptotransaktioner där värden på motsvarande 210 miljarder kronor gått via en rysk plattform, rapporterar Bloomberg med hänvisning till källor.