Kardinal George Pell vid påve Benedictus kropp när den låg på lit de parade i Peterskyrkan den 3 januari i år. George Pell avled på tisdagen, 81 år gammal.
Kardinal George Pell vid påve Benedictus kropp när den låg på lit de parade i Peterskyrkan den 3 januari i år. George Pell avled på tisdagen, 81 år gammal. - Foto: TT

Sexbrottsfriad kardinal är död

Kardinalen George Pell, som fällts men senare friats för sexualbrott mot barn i Australien, har avlidit i Rom.


George Pell blev 81 år och enligt ärkebiskopen i Melbourne ska kardinalen ha dött till följd av komplikationer under en operation, enligt ABC

Pell dömdes till sex års fängelse 2019 för att ha förgripit sig på två korgossar på 1990-talet när han var ärkebiskop i Melbourne. Men 2020 friades han av Australiens högsta domstol på alla åtalspunkter.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ett år i fångenskap för amerikansk reporter

Två åtalas för sju år gammalt mord

Våren 2017 sköts en man i 40-årsåldern ihjäl på en parkeringsplats i Uppsala. Nu åtalas två män för det sju år gamla mordet.

Även föräldrarna i ättiksfallet överklagar

Föräldrarna till den ättiksförgiftade flickan i Eslöv dömdes till åtta års fängelse. Båda har nu överklagat domen, enligt Lunds tingsrätt.

Börsen öppnar nedåt

Stockholmsbörsen inleder skärtorsdagens handel svagt nedåt. OMXS-index har efter fem minuter backat 0,1 procent.

Stort kärnkraftverk tar steg mot återaktivering

Den japanska kärnkraftsoperatören Tepco har begärt tillstånd för att börja lasta kärnbränsle vid kärnkraftverket i Kashiwazaki-Kariwa i ett steg mot en eventuell återaktivering, rapporterar internationella medier.

Kina slopar strafftullar på australiskt vin

1 timme sedan
Kina slopar strafftullar på australiska viner, enligt Kinas handelsdepartement. Beslutet är en följd av att de två länderna börjat närma sig varandra i det utdragna handelsbråk som präglat relationen i flera år.