Domstolsbyggnad i Brescia i Italien.
Domstolsbyggnad i Brescia i Italien. - Foto: TT

Ingen utlämning av mutmisstänkts anhöriga

Belgien lägger ned en formell begäran om att den mutmisstänkte tidigare europaparlamentarikern Pier Antonio Panzeris fru och dotter ska utlämnas från hemlandet Italien.


Panzeri står anklagad för att ha deltagit i den misstänkta muthärvan som innefattar EU-parlamentariker och personer med kopplingar till EU. Panzeri har gjort en uppgörelse med åklagarna och lovat avslöja allt han vet, i utbyte mot lindrigare straff.

Qatar och Marocko har utpekats som delaktiga i mutaffären.

Belgiska myndigheter ville förhöra hustrun och dottern i fallet. Enligt en källa har de två erbjudit sig att frivilligt komma till Belgien för utfrågning, rapporterar AFP.

Panzeri greps i december, samtidigt belades hans fru och dotter med husarrest. En domstol i italienska Brescia har tidigare godkänt en utlämning av de två.

En av de huvudmisstänkta, tidigare vice talmannen Eva Kaili, sitter häktad då den belgiska domstolen befarar att hon är flyktbenägen och kan komma att förstöra eventuella bevis.

TT
/
/
EU
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Bättre vinst men Postnord tappar volymer

Så många svenskar saknar en nära vän

Omkring 700 000 personer i Sverige har ingen att prata med om personliga saker. Och det är fler män än kvinnor som uppger att de inte har en nära vän.

“Nu har jag hittat mitt gäng”

När Marie Baier flyttade tillbaka till Göteborg efter 20 år för att börja drömjobbet hade hon inga vänner. Det visade sig vara tufft att hitta nya men genom envishet och en aktivitetssajt har hon fått flera nära vänner.

Polisen i Lindesberg rapporterar om rattfylleri

"Misstänkt påverkad lastbilschaufför stoppad på Rv 50, norr om Lindesberg", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen rapporterar om brand, Stockholm

"Polis och räddningstjänst kallas till Linnègatan på Östermalm med anledning av brand i en lastbil.", skriver polisen på sin hemsida.

General Motors lyfter vinstprognos

Amerikanska fordonsjätten General Motors gjorde ett starkt första kvartal och ledningen lyfter nu vinstprognosen för helåret med 500 miljoner dollar.