Singlar i personalen på stadshuset i den filippinska staden General Luna får en lönebonus om de jobbar på Alla hjärtans dag. Arkivbild.
Singlar i personalen på stadshuset i den filippinska staden General Luna får en lönebonus om de jobbar på Alla hjärtans dag. Arkivbild. - Foto: TT

Singlar i stadshuset får behjärtansvärd bonus

Trots att det är årets mest romantiska dag har singlarna bland personalen på stadshuset i den filippinska staden General Luna ingen anledning att känna sig bittra. Tvärtom – de kan se fram emot ett saftigt tillskott i kassan.


Det är stadens borgmästare Matt Florido som beslutat att ge ett rejält lönelyft till de singlar bland personalen på stadens stadshus som väljer att jobba på Alla hjärtans dag.

Anledningen är att Florido vill visa sin tacksamhet för de kollegor som – liksom han själv – inte har hittat en partner att fira tillsammans med på årets mest romantiska dag.

— Jag vet vad de går igenom i dag, och jag känner för dem, säger den filippinske borgmästaren.

För anställda med fem års partnerlös tillvaro bakom sig väntar en tredubbel höjning av dagslönen, medan mindre seglivade singlar istället kan vänta sig en fördubbling av ersättningen eller möjlighet till ledighet annan dag.

37 av de 289 stadshusanställda har än så länge kvalat in för den feta bonusen. Pengarna sägs komma från borgmästarens egen ficka.

— Ingen kommer att ge de här personerna någon choklad eller blommor på Alla hjärtans dag, så vi ville ge dem en morot för att de ska känna att det finns någon som bryr sig om och älskar dem, säger Matt Florido.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!