Tysk polis och räddningstjänst vid den plats där skottlossning ägt rum på torsdagskvällen.
Tysk polis och räddningstjänst vid den plats där skottlossning ägt rum på torsdagskvällen. - Foto: TT

Flera döda i skottlossning i Hamburg

Flera personer uppges ha dödats och skadats i en skottlossning i stadsdelen Alsterdorf i norra Hamburg, rapporterar tyska medier.


Tysk polis skriver på Twitter att skottlossningen ägt rum "i en kyrka". Medieuppgifter gör gällande att skotten ska ha avlossats i en möteslokal som tillhör Jehovas vittnen.

Initialt rapporterade lokala tyska medier att den misstänkte skytten var på fri fot. Men vid 23.30-tiden uppgav polisen att gärningspersonen tros vara död, enligt nyhetsbyrån AFP.

Polisen betonar att det inte finns några tillförlitliga uppgifter om motivet till dådet.

"Vi ber er att inte dela osäkra antaganden och/eller sprida rykten", skriver de på Twitter.

Polisen har inte uppgett någon dödssiffra, men flera tyska medier rapporterar att det ska röra sig om minst sex personer.

— Det vi vet är att flera personer har dödats. Flera personer är skadade och har förts till sjukhus, sade polisens talesperson Holger Vehren.

Han sade också att polisen larmades klockan 21.15 på torsdagskvällen och var snabbt på plats. Poliserna hörde då skott från övervåningen och fann där en person som kan ha varit gärningsmannen. Enligt Vehren ska poliserna inte ha avlossat några skott.

TT
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Svenskt nej till mer socialt i EU

Stockholm: Polisen rapporterar om brand

"Polis, ambulans och räddningstjänst är på väg till en lägenhetsbrand i Traneberg.", skriver polisen på sin hemsida.

Satt fängslad i 20 år – får 55 miljoner av staten

Viggo Kristiansen – dömd och sedermera frikänd för ett uppmärksammat mord på två flickor år 2000 – får 55 miljoner kronor av den norska staten.

Norsk räktrålare drog upp död kropp

Besättningen ombord MS Kongsfjord trålade efter räkor i Barents hav när de i fredags kväll fick en obehaglig överraskning. I nätet låg en död kropp.

C: KU-anmäler Kristersson och Pourmokhtari

1 timme sedan
I bästa fall har regeringens klimatredovisning varit vilseledande, i sämsta fall är det rena lögner, anser Centern. Nu KU-anmäls statsminister Ulf Kristersson (M) och klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari (L).

Bjuder in alla partiledare om hot mot EU-val

1 timme sedan
Statsminister Ulf Kristersson (M) bjuder in alla partiledare till ett möte med det Nationella säkerhetsrådet för att informera om risken för otillbörlig påverkan inför EU-valet i juni.