13-åriga Zaheid begick självmord genom att hoppa från Tower Bridge i London.
13-åriga Zaheid begick självmord genom att hoppa från Tower Bridge i London. - Foto: Kin Cheung/TT, Unsplash

13-årig pojke postade inlägg om självmord – hoppade från en bro

Efter att ha publicerat inlägg om det i flera månader, beslutade sig 13-åriga Zaheid för att begå självmord genom att hoppa från en bro i centrala London.


Hans föräldrar trodde att det var tonårshormonerna som spökade och att det var därför han sällan lämnade sitt sovrum.

Egentligen planerade 13-åriga Zaheid Ali i London att begå självmord.

13-åring hoppade från bro i centrala London

Den 20 april 2021 kom Zaheid aldrig till skolan.

Det visade sig senare att han hade klivit av tidigare och sedan hoppat ner från Tower Bridge och landat i Themsen-floden. Åtta dagar senare hittades hans kropp i Wapping, östra London.

Frågorna var många, och svaren kunde hittas i hans mobiltelefon. Där hade 13-åringen nämligen twittrat om sin önskan att ta livet av sig, efter att ha följt flera användare som visat sig begå självmord.

Zaheid hade till och med gjort ett inlägg med en "nedräkning" till den dagen han planerat att ta sitt eget liv.

I ett meddelande till några skolkamrater hade Zaheid skrivit att han "hatar livet just nu och vill nästan ge upp".

Föräldrarna trodde sonen var orolig över islamofobi

Zaheids pappa Mumen berättar i en intervju med The Sun att han trodde att sonen var orolig över att utsättas för islamofobi efter skjutningen mot en moské i Christchurch, Nya Zeeland 2019, som dödade 51 personer.

Zaheid led också av någonting så kallat malabsorptionssyndrom, vilket gör att hans immunsystem drabbades. Det i sin tur ledde till att han blev rädd för att smittas av covid-19, och enligt vicerektoren Una Sookun fick Zaheid det allt svårare i skolan.

Varnade för sitt mående i skolchatt

Den första varningsklockan ringde 2020, när Zaheid publicerade religiösa texter i ett skolchattsforum tillsammans med önskningar om att aldrig ha velat födas. Una Sookun ser den tragiska berättelsen om Zaheid som "en enorm lärdom för många studenter om att larma direkt".

"13 år är en alldeles för ung ålder för någon"

En undersökning visar att Zaheid inte var påverkad av droger eller alkohol vid tiden för hans död. Obduktionen benämner istället drunkning som dödsorsak, rapporterar The Sun.

I ett brev som Zaheid lämnade efter sig hade han skrivit texter från en japansk låt om en 14-årig flicka som tagit sitt eget liv.

Obducenten Julian Morris skänker sina djupaste kondoleanser till familjen:

– Det svåra för oss alla, speciellt för er, är att inte förstå hans personliga och privata tankar och anledningar till varför han gjorde som han gjorde. Vi kanske aldrig får veta varför. Det måste, som jag förstår det, bidra till ångest och frustration från ert perspektiv. 13 år är en alldeles för ung ålder för någon.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!