En amerikansk öljätte har tappat enorma mängder i försäljningen efter ett samarbete med en transperson
En amerikansk öljätte har tappat enorma mängder i försäljningen efter ett samarbete med en transperson - Foto: Walter Bieri & Stella Pictures

Öljätten tappar i försäljning – efter samarbete med transperson

En öljätte har tappat enorma mängder i sin försäljning efter ett omdiskuterad samarbete. Amerikanska Bud Light samarbetade med transpersonen Dylan Mulvaney vilket delat kunderna i två läger och bidragit till minskad försäljning de senaste veckorna.


Bud Light var ett av de bäst säljande ölvarumärkena i USA, men försäljningen har den senaste tiden mött enorma hinder och dalat kraftigt. Nu tappar företaget ännu mer marknadsandelar och amerikanska medier rapporterar om att företaget blöder pengar. 

New York Post skriver bland annat att Bud Light lider kraftigt, då man fem veckor i rad fortsatt tappa i försäljning. Så sent som den 15 maj redogjorde man för att företaget ska ha tappat totalt 24 procent i försäljning, skriver tidningen. 

Bud Light firade transpersons första år som kvinna

Det hela tog sin början när varumärket skulle genomföra en marknadskampanj. Personen som blev en del av den var ingen mindre än Dylan Mulvaney, som har miljontals följare på sociala medier. Bara på Tiktok är följarskaran upp i närmare elva miljoner. 

I videon syntes Dylan med en burk Bud Light som hade hennes ansikte tryckt på sig. Anledningen?

Dylan Mulvaney firade sitt första år som kvinna, varpå Bud Light tryckt upp burkar med hennes ansikte på. 

Detta skulle komma att få människor att gå man ur huse. 

Bud Light får ris och ros på sociala medier

Kort efter videon publicerats började hashtags spridas som uppmanade till bojkott av varumärket. Många har i veckor uppmanat till bojkotten genom att använda sig av hashtagen "boycottbudlight", samtidigt som andra istället visar sitt stöd till Dylan Mulvaney. 

Foto: Skärmavbild Instagram/british_deplorable

Det finns också de som anser att andra amerikanska öljättar bör ta tillvara på Bud Lights missräkning och istället använda det till sin fördel för att få fler kunder och på så vis tjäna mer pengar. 

Foto: Skärmavbild Tiktok/sexysinglemama2

Men alla är inte emot beslutet att de använde sig av en känd transperson för att marknadsföra sin produkt. Kärlek och hyllningar fyller flera kommentarsfält där Dylan Mulvaney får kärlek och stöttning.

Den stora frågan är dock om företaget Bud Light kommer kunna återhämta sig efter det stora tappet.

Foto: Skärmavbild Tiktok/catchupnews
Foto: Skärmavbild Tiktok/catchupnews
Hösten 2022 träffade Dylan Mulvaney president Biden i Vita huset, där de pratade om transpersoners rättigheter. Foto: Stella Pictures
/
/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!