Polis är på plats vid en damm i södra Portugal där de ska söka efter Madeleine McCann som försvann när hon var tre år.
Polis är på plats vid en damm i södra Portugal där de ska söka efter Madeleine McCann som försvann när hon var tre år. - Foto: Joao Matos/AP

Här söker polisen efter Madeleine McCann – igen

Portugisisk polis inleder sökningar i en damm efter då treåriga Madeleine McCann. Hon försvann på en semesterresa i landet för över 15 år sedan.


Sökandet sker på begäran av tysk polis, men även brittisk polis är på plats eftersom flickan kom från Storbritannien.

Ett område vid sidan av dammen, omkring fem mil från platsen på Algarvekusten där Madeleine McCann försvann, har enligt portugisisk tv spärrats av.

Dammen har undersökts tidigare i utredningen, men då gjordes inga viktiga fynd.

Portugisisk polis har inlett sökningar efter Madeleine McCann i en damm cirka fem mil från platsen där hon försvann för 15 år sedan.

Under 2020 dök det upp en ny misstänkt i fallet, en tysk man som dömts för flera övergrepp på barn i Tyskland. Mannen sitter redan i fängelse för andra brott, men utreds nu även i samband med Madeleine McCanns försvinnande. Mannen bodde under flera år i Portugal.

Under dagen väntas åklagaren i fallet komma med ett uttalande om den pågående utredningen.

Madeleine McCann försvann under en familjesemester på en turistanläggning i Algarve. Hennes syskon – tvååriga tvillingar – sov i samma rum som henne medan föräldrarna lämnade lägenheten för att äta middag.

Senare samma kväll upptäcktes att ett fönster stod öppet i lägenheten och att Madeleine var borta. Hon har fortfarande inte hittats, trots omfattande sökinsatser och stor uppmärksamhet från medier i hela världen.

Efter försvinnandet stannade familjen McCann i Portugal i flera månader i hopp om att kunna flyga hem tillsammans med Madeleine. De fick dock återvända utan henne under hösten samma år.

TT
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!