En tappad telefon i samband med en selfie ledde till att en man i Indien blev avstängd från sitt arbete. Bilden är från ett annat tillfälle.
En tappad telefon i samband med en selfie ledde till att en man i Indien blev avstängd från sitt arbete. Bilden är från ett annat tillfälle. - Foto: Charlie Riedel/AP/TT

Tappade telefon – tömde damm på vatten

Det var tänkt att bli en selfie, men telefonen gled ur handen och sjönk sedan som en sten till botten på Kherkatta-dammen i den indiska delstaten Chhattisgarh.


Mannen, som arbetar som livsmedelsinspektör, var villig att gå långt för att få tillbaka sin ägodel. Det började med att han bad dykare att leta efter telefonen och hävdade att den innehöll känslig information.

När detta inte lyckades gav han order om att reservoaren skulle tömmas. Han har i efterhand sagt att vattnet inte gick att använda för bevattning och att han fått tillstånd från en högre chef. Under tre dagar tömdes dammen på två miljoner liter vatten med hjälp av en dieselpump. Mobilen hittades till slut – men gick inte att använda.

Kritik har riktats mot mannen för att han slösat värdefulla vattenresurser och han har nu stängts av från sitt arbete.

TT
/
Senaste nytt

Polisen i Borgholm rapporterar om trafikolycka

Polisen i Osby rapporterar om brand

"Västra Storgatan. Brand i byggnad.", skriver polisen på sin hemsida.

Röda siffror på Wall Street

1 timme sedan
De ledande indexen på New York-börs levererade tunga minussiffror efter att tisdagens handel avlutats. Räntefrossa var en av förklaringarna.

Expert om ny SAS-plan: Bolaget kan räddas

1 timme sedan
SAS nya plan framåt kan rädda det krisande flygbolaget, enligt analytikern Jacob Pedersen. Det kommer naturligtvis att ta SAS genom processen, säger han. Samtidigt överraskas han av att bolaget inte har lyckas få in 9,5 miljarder i nytt kapital.

Polisen i Värnamo rapporterar om trafikolycka

2 timmar sedan
"En person blev påkörd vid övergångsställe.", skriver polisen på sin hemsida.

Permobil-bunden kund kunde inte komma ut ur Coop: "Man är ju kund som alla andra"

2 timmar sedan
På en Coop-butik i Västerås kan inte rullstolsbundna, människor med permobiler och barnvagnar ta sig ut utan personalens hjälp.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.