USA:s president Joe Biden föll på scen.
USA:s president Joe Biden föll på scen. - Foto: Andrew Harnik/AP/TT

President Joe Biden ramlade på scen – efter partiets oro inför omvalet

USA:s president Joe Biden snubblade och föll på scen under en ceremoni vid flygvapenakademin i Colorado på torsdagen, rapporterar bland annat BBC.


Händelsen inträffade i samband med att 80-årige Joe Biden talade inför cirka 900 nyexaminerade flygkadetter. Det var när presidenten delade ut diplom som han ramlade.

Snubblade på en sandsäck

Enligt BBC hjälptes han upp inom några sekunder och kunde själv gå tillbaka till sin plats.

Vita huset uppger att Biden mår bra och att det ska ha varit en sandsäck som presidenten snubblat på, skriver Reuters på sin hemsida.

Efter att Biden tillkännagav att han ställer upp för omval har det vida diskuterats om han kommer att orka en till mandatperiod – med hänvisning till hans höga ålder.

TT
/
USA
Senaste nytt

Tonåringar i rätten för hängningsmord

Indien ber kanadensiska diplomater resa hem

Indien har gjort klart att ett fyrtiotal kanadensiska diplomater måste lämna landet inom en vecka, uppger källor till Financial Times.

Svag krona gör statsskulden dyrare

Den svaga kronan gör den svenska statsskulden högre. För att minska valutarisken säljer Riksgälden svenska kronor, men statens bank tror inte att det ska pressa kronans värde.

Expert: Svårt för Armenien att överge Ryssland

Över 100 000 flyktingar från Nagorno-Karabach, en ilsken opposition som kräver hans avgång och en alltmer sviktande relation med Armeniens främsta allierade. Premiärminister Nikol Pasjinjan tvingas nu balansera mellan Ryssland och väst.

Höga odds för upptäckter om rymdens mysterier

1 timme sedan
Pyttesmå partiklar eller listiga material tros ha större chans att ge årets fysikpris än avlägsna galaxer och rymdmysterier. Tidigast klockan 11.45 i dag vet vi vem som tilldelats årets Nobelpris i fysik.

Lärare döms – sparkade elev i skrevet

2 timmar sedan
En biologilektion på en gymnasieskola i Uppsala spårade ur i november förra året. Läraren tappade helt kontrollen över den stökiga lektionen och det slutade med att han sparkade en elev i skrevet.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.