Flera barn ska vara skadade i Annecy.
Genrebild. - Foto: Jean-Francois Badias/TT

Misstänkte knivmannen i Frankrike har barn med svenska

Sex personer, bland dem barn, har skadats i ett knivdåd i franska Annecy. Den misstänkte ska vara gripen. Enligt flera medier hade den misstänkte mannen uppehållstillstånd i Sverige.


Enligt vittnen till lokala medier ska mannen ha attackerat ett flertal barn på en lekplats i centrala Annecy vid 10-tiden. 

"Individen har gripits tack vare en mycket snabb polisinsats", skriver inrikesminister Gerald DarmaninTwitter.

En knivbeväpnad man attackerade barnen, som ska ha varit i treårsåldern, under torsdagsförmiddagen i en park nära en sjö i stadens centrala delar, enligt uppgifter från en säkerhetskälla och en myndighetsföreträdare till nyhetsbyrån AFP.

"Individen har gripits tack vare en mycket snabb polisinsats", skriver inrikesminister Gerald Darmanin på Twitter.

Reaktioner från franska politiker strömmar in på Twitter efter händelsen som inträffade klockan 09.45.

"En fruktansvärd attack i morse på Pâquier i Annecy. Alla mina tankar går till offren och deras familjer", skriver stadens borgmästare François Astorg på Twitter.

Borgmästaren kommer inom kort att hålla tal med anledning av dådet och uppmanar alla att undvika området.

Premiärminister Élisabeth Borne kommer att åka till Annecy under dagen, rapporterar tv-kanalen BFMTV. President Emmanuel Macron följer utvecklingen, uppger hans kansli.

Frankrikes nationalförsamling Assemblée nationale har hållit en tyst minut med anledning av attacken, rapporterar tidningen Le Dauphine.

Misstänkte mannen har svenskt uppehållstillstånd

Under förmiddagen uppgav franska medier att mannen hade kopplingar till Sverige. Nu har den franska premiärministern Élisabeth Borne kunnat berätta att gärningsmannen har uppehållstillstånd i Sverige, enligt AP. Mannen ska ha fått sitt uppehållstillstånd i april och ha varit gift med en svenska. Paret har även ett barn ihop, rapporterar nyhetsbyrån AFP.

TT
/
Senaste nytt

Tonåringar i rätten för hängningsmord

Indien ber kanadensiska diplomater resa hem

Indien har gjort klart att ett fyrtiotal kanadensiska diplomater måste lämna landet inom en vecka, uppger källor till Financial Times.

Svag krona gör statsskulden dyrare

Den svaga kronan gör den svenska statsskulden högre. För att minska valutarisken säljer Riksgälden svenska kronor, men statens bank tror inte att det ska pressa kronans värde.

Expert: Svårt för Armenien att överge Ryssland

Över 100 000 flyktingar från Nagorno-Karabach, en ilsken opposition som kräver hans avgång och en alltmer sviktande relation med Armeniens främsta allierade. Premiärminister Nikol Pasjinjan tvingas nu balansera mellan Ryssland och väst.

Höga odds för upptäckter om rymdens mysterier

1 timme sedan
Pyttesmå partiklar eller listiga material tros ha större chans att ge årets fysikpris än avlägsna galaxer och rymdmysterier. Tidigast klockan 11.45 i dag vet vi vem som tilldelats årets Nobelpris i fysik.

Lärare döms – sparkade elev i skrevet

2 timmar sedan
En biologilektion på en gymnasieskola i Uppsala spårade ur i november förra året. Läraren tappade helt kontrollen över den stökiga lektionen och det slutade med att han sparkade en elev i skrevet.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.