Storbritanniens premiärminister Rishi Sunak och USA:s president Joe Biden under en pressträff i Vita huset.
Storbritanniens premiärminister Rishi Sunak och USA:s president Joe Biden under en pressträff i Vita huset. - Foto: Manuel Balce Ceneta/AP/TT

Biden och Sunak överens om nytt partnerskap

USA:s president Joe Biden och Storbritanniens premiärminister Rishi Sunak har kommit överens om ett nytt partnerskap mellan länderna för att stärka den ekonomiska säkerheten, som ett svar på Kinas växande inflytande, rapporterar The Guardian.


Överenskommelsen, som offentliggjordes på en pressträff efter att de båda ledarna träffats i Vita huset på torsdagen, rör bland annat åtaganden om att lätta på handelshinder, närmare band för försvarsindustrin och ett dataskyddsavtal.

De två ledarna sade också att de "förblir orubbliga" i sitt stöd till Ukraina. På en fråga om finansiering av Ukrainas motoffensiv svarar Biden att "vi har gjort allt för att göra dem redo".

Han tillägger att långsiktig säkerhet efter kriget är ett mål och tror att USA kommer att bistå med finansiering under "så lång tid som det kräver".

TT
/
/
USA
Senaste nytt

Nya tvångsmedel paradigmskifte för övervakning

Polis får nytt vapen mot gängen: "Vi är redo"

Just när gängvåldet slår som hårdast får svensk polis ett nytt efterlängtat verktyg: möjligheten att avlyssna personer utan brottsmisstanke. Förhoppningen är att kunna stoppa våld och mord innan det blir verklighet. Vi är redo från dag ett, säger Charlotta Höglund på Nationella operativa avdelningen (Noa).

Tusentals bilarbetare ansluter till strejken

Ytterligare 7 000 bilarbetare har anslutit till den pågående strejken bland anställda inom de tre största biltillverkarna i USA – Ford, General Motors och Stellantis.

Tecken på tillväxt tillbaka i Kinas industri

Aktivitetsnivån inom Kinas tillverkningsindustri ökar för första gången sedan i mars, om än försiktigt. Det visar ett färskt inköpschefsindex från världens näst största ekonomi.

Fängelse för miljonsvindel mot försäkringsbolag

1 timme sedan
En anställd på ett försäkringsbolag döms till två års fängelse för att ha beviljat utbetalningar för påhittade stölder, rapporterar Södermanlands Nyheter.

Massivt regn översvämmar gator i New York

1 timme sedan
Ett kraftigt regnoväder drog in över New York på fredagen med översvämningar, inställd kollektivtrafik och varningar till allmänheten som följd.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.