Många döda i skogsbrand i Kazakstan

En stor skogsbrand i Kazakstan har krävt 14 liv, enligt landets departement för nödlägen. Av ett tidigare uttalande framgick att man letade efter skogsvaktare som ringats in av elden i nordöstra landsändan.


Skogsbrandens utbredning var runt 60 000 hektar på lördagen. Över 300 personer hade då evakuerats men enligt departementet var läget under kontroll och bostäderna säkra trots höga temperaturer och vindkantringar.

President Kasym-Jomart Tokajev har sparkat nödlägesministern.

Mer än 1 000 personer deltar i ansträngningarna att släcka branden, som startade i tisdags efter blixtnedslag enligt lokala myndigheter.

Rysslands president Vladimir Putin har framfört sina kondoleanser till Tokajev.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Mötte knivman med stolpe – kan få medborgarskap

Svenska EU-politiker vägrar redovisa kvitton

Utöver en miljonlön får svenska EU-parlamentariker 700 000 kronor per år i "kontorsersättning". Men S, M, KD och SD vägrar redovisa hur pengarna har använts.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Stockholm

"En förare av en personbil har blivit påkörd av en lastbilschaufför på Essingeleden. Lastbilen avvek därefter från platsen.", skriver polisen på sin hemsida.

Börsen i Köpenhamn i lågor

Det brinner i den historiska byggnaden Börsen i Köpenhamn. Kraftiga flammor ses slå ut från byggnadens tak.

Byggföretaget får ny vd

Byggföretaget JM får en ny vd och koncernchef. Nuvarande vd Johan Skoglund kommer att gå i pension till sommaren och efterträds av Mikael Åslund, meddelar bolaget i ett pressmeddelande.

Satellitbilder: Tredjedel av Gazas åkrar borta

Över en tredjedel av Gazas jordbruksmark har förstörts i kriget, enligt bilder tagna av FN:s satellitanalysorgan Unosat. Kostnaden för förödelsen i Gaza är hisnande.