Flera värmeböljor slår nu hårt mot Medelhavsländerna.
Flera värmeböljor slår nu hårt mot Medelhavsländerna. - Foto: Henrik Montgomery/TT & Stian Lysberg Solum

Varningen från semesterparadiset – mitt i värmeböljan: ”Undvik alkohol”

På flera håll uppmäts just nu flera värmerekord. I Europa slår värmeböljan hårt mot Medelhavsländerna – något som fått myndigheter att slå larm.


Under juni och juli månad har flera värmerekord satts på olika platser runt om i världen. I Europa pågår just nu en värmebölja som fått namnet Kerberos. Den slår hårt mot länder runt omkring Medelhavet, skriver Aftonbladet.

Ny värmebölja beräknas slå till

Nu väntas ännu en värmebölja slå till, som fått namnet Karon. Detta har fått det italienska meteorologiska institutet att utfärda röda varningar i flera delar av landet. Man uppmanar även invånare att vidta extra försiktighetsåtgärder då stora störningar kan komma att slå till mot samhället. 

Även hälsomyndigheten i landet varnar nu folk från att befinna sig utomhus. Man rekommenderar framför allt att man stannar inne, dricker vatten och undviker alkohol. 

Italien är inte det enda landet som drabbas hårt av värmeböljan. Även Spanien har uppmätt extremt varma temperaturer där det var över 40 grader på flera ställen.

– Under onsdagen uppmättes peraturer i Spanien på 43,8 grader och på många ställen var det över 40, säger Anna Latvala, meteorolog på Foreca till Aftonbladet.

Skulle du befinna dig i något av Medelhavsländerna – var försiktig! 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!