I Illinois flög ett barn ur attraktionen Moby Dick Carnival ride (t.h).
I Illinois flög ett barn ur attraktionen Moby Dick Carnival ride (t.h). - Foto: Erik Svensson & Stella Pictures

10-årig pojke fick livshotande skador när han flög ur karusell - säkerhetsbygeln lossnade

På ett nöjesfält i delstaten Illinois, i USA föll en 10-årig pojke under söndagen ur en karusell och skadades svårt. Polisen meddelade senare att han ska ha skadats svårt men inte livshotande.


Söndagen den 25 juni inträffade en fruktansvärd olycka på nöjesfältet Gröna Lund i Stockholm. En person avled och nio skadades efter det att en av vagnarna i bergochdalbanan Jetline delvis spårade ur. 

Efter händelsen, som sände chockvågor runt om i världen, inträffade en rad olyckor på andra ställen också. Bara i USA har flera incidenter och olyckor rapporterats den senaste tiden, där bland annat en attraktion stannat upp och ner i flera timmar, vilket Nyheter24 tidigare skrivit om.

Barn föll ur karusell i USA – skadades allvarligt

Nu har ännu en olycka inträffat i staterna. På nöjesfältet Taste of Summer Carnival föll en pojke i 10-årsåldern ur åkattraktionen "Moby Dick Carnival Ride", i Illinois, skriver Insider. 

Det var på söndagen, strax efter 14.30 lokal tid som larmet kom till polis och räddningstjänst som gjorde gällande att säkerhetsbygeln inte suttit fast, var på pojken föll ur attraktionen och skadades svårt. Pojken blev transporterad med helikopter till två olika sjukhus på grund av omfattningen av skadorna. 

På söndagen skickades ett pressmeddelande ut från den lokala polisen som redogjorde för pojkens tillstånd.

”Barnet, en 10-årig pojke, ådrog sig fler ansikts- och käkskador och en omfattande skada på skelettet i ett ben. Utifrån vad polisen har fått veta, så ska pojken inte ha drabbats av livshotande skador”, skrev de. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!