En för varm nugget i knät ledde till mångmiljonbelopp i skadestånd för McDonald's.
En för varm nugget i knät ledde till mångmiljonbelopp i skadestånd för McDonald's. - Foto: Stella Pictures

8-åring brändes av Chicken McNugget – får över 8 miljoner i skadestånd

En flicka blev brännskadad av en Chicken McNugget vid fyra års ålder. Nu dömer en jury i Florida att McDonald's ska betala skadestånd på 8,3 miljoner till familjen i Florida.


En jury i USA har dömt snabbmatskedjan McDonald’s till att betala skadestånd på över åtta miljoner kronor till en familj i Florida. Olyckan som ledde till rättegången skedde 2019 när en då 4-årig flicka tappade en för varm Chicken McNugget i sitt knä som orsakade andra gradens brännskador.

Fyra år senare har en jury dömt McDonald’s och franchisetagaren skyldiga till att ha orsakat flickans skador. Hennes mamma uttrycker att dottern är fixerad vid att få bort ärrbildningen som hon kallar för “nugget”, skriver AP

Flickans mamma stämde McDonald’s på 155 miljoner

Mamman stämde ursprungligen McDonald’s på över 155 miljoner kronor på grund av smärtorna från händelsen och för lidandet av ärret i framtiden, skriver AP. Företaget blev skyldiga till skadestånd på åtta miljoner amerikanska dollar, eller motsvarande 8,3 miljoner svenska kronor.

– Jag är nöjd med det. Jag hade ärligt talat inga förväntningar, så det här är mer än rättvist för mig, har mamman sagt efter rättegången, skriver CBS News

Kvinnan hade vittnat om att personalen inte varnade henne om att maten kunde vara ovanligt varm, medan företaget svarade med att de följer reglerna för livsmedelssäkerhet för att undvika salmonellasmitta. Vad som händer med maten när den har lämnat restaurangen är utom deras kontroll, har McDonald’s svarat.

Förlorade sångrösten – stämmer McDonald's 

McDonald’s hävdar att endast mamman har problem med ärret

Enligt snabbmatsrestaurangen var temperaturen inte högre än 71 grader, medan familjens advokat argumenterade för att kycklingbiten var över 93 grader. Båda sidorna är dock överens om att matbiten har orsakat flickans brännskador.

Enligt McDonald’s advokater fortsatte inte de negativa följderna för den lilla flickan när såret hade läkt, vilket tog ungefär tre veckor. Utan de hävdade att det endast var mamman som hade problem med ärret som såret lämnade.

– Hon går fortfarande till McDonald’s, hon frågar fortfarande efter att gå till McDonald’s, hon kör fortfarande igenom drive-thrun med sin mamma, för chicken nuggets. Hon störs inte av skadan. Allt är från mammans sida, sade försvarsadvokaten.

/
USA
/
Dom
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!