Twitter kommer att byta skrud och drivas av AI.
Twitter kommer att byta skrud och drivas av AI. - Foto: Jae C. Hong/Gregory Bull/AP/TT

Twitter byter namn och logga – här är ändringarna som Elon Musk vill göra

Den kända blå fågeln på Twitter kommer snart att vara ett minne blott. Elon Musk byter namn och logga på plattformen som snart kommer att heta "X".


År 2022 köpte Elon Musk Twitter för 44 miljarder amerikanska dollar, motsvarande nästan 459 miljarder svenska kronor. Företaget och hemsidans användarfunktioner har genomgått stora förändringar sedan entreprenören tog över Twitter.

Elon Musk höll en omröstning på Twitter över plattformens färgskala, som Musk vill byta från blått till svart. En majoritet röstade för att de höll med om färgbytet.

Foto: Skärmavbild Twitter @elonmusk

Utöver det nya färgtemat som ska implementeras så väntar även ett nytt namn och en ny logga för Twitter. Det nya namnet är "X" och loggan har delats på plattformen av både Elon Musk och Twitters vd Linda Yaccarino. Musk meddelade även att URL:en "X.com" nu omdirigerar trafiken till Twitter.

Foto: Skärmavbild Twitter @elonmusk

Vd:n Linda Yaccarino om Twitters framtid

Linda Yaccarino skrev en serie tweets om de stora förändringarna som väntade för Twitter.

– X är det framtida stadiet för obegränsad interaktion – centrerat kring ljud, video, meddelanden, betalningar/bankärenden – som skapar en global marknad för idéer, varor, tjänster och möjligheter. Drivet av AI, kommer X att sammankoppla oss alla på sätt vi bara kan börja föreställa oss.

Yaccarino blev anställd efter förändringarna som skedde när Elon Musk tog över Twitter och företaget förlorade många reklamsamarbeten. I ett uttalande har han bekräftat att många som sades upp under den tiden antagligen inte borde ha avskedats, skriver CNBC.

– Desperata tider kräver desperata åtgärder, sade Musk enligt CNBC.

Men företaget är positiva till de nya förändringarna och omvandlingen av företaget.

– Det finns absolut ingen begränsning till denna omvandling. X kommer att bli plattformen som kan erbjuda, tja... Allt, twittrar Yaccarino.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!