Dansk och tysk polis har beslagtagit åtta ton av dopningsmedel, potenshöjande piller och narkotika under sommaren. Arkivbild.
Dansk och tysk polis har beslagtagit åtta ton av dopningsmedel, potenshöjande piller och narkotika under sommaren. Arkivbild. - Foto: Johan Nilsson/TT

Polisens jättebeslag: Åtta ton dopnings- och potensmedel värt 11 miljoner euro

Åtta ton dopningsmedel, potenshöjande medel och narkotika till ett värde av sammanlagt elva och en halv miljon euro har beslagtagits av polisen i Danmark och Tyskland. Den tyska tullen beskriver det som "ett av de största beslagen av dopningsmedel i Europa".


Redan i mitten av juni greps sex personer, som nu sitter häktade i Danmark. Ligan tros ha smugglat in tonvis av droger till Europa under flera års tid och har opererat kring den dansk-tyska gränsen.

Myndigheterna i de båda länderna har jobbat med fallet i flera månader. Vid ett första tillslag på sex adresser i Danmark och två i Tyskland i juni hittades exempelvis 1,3 miljoner potenshöjande piller. I ett tillslag en knapp månad i en lagerlokal hittades bland annat 3,3 miljoner piller av olika dopningsmedel.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!