Nu införs barnfria zoner ombord på en av Corendone Airlines flighter.
Nu införs barnfria zoner ombord på en av Corendone Airlines flighter. - Foto: Jens Meyer & Stella Pictures

Flygbolag inför barnfria zoner ombord – så mycket kostar en biljett

Ett turkiskt flygbolag inför en barnfri zon på en av sina flighter för att separera gråtande barn från de andra resande.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

Är du en av dem som tycker det är jobbigt att sitta i en kabin ombord på ett flygplan när det finns gråtande barn runt omkring dig? Det kan snart vara ett minne blott när nu det första steget tas för att passagerare, och föräldrar, inte ska behöva vistas i samma del av flygplanet om barnet inte uppnått en viss ålder.

Slut på flygplansläge – nu är det tillåtet att ringa samtal under flygresan

Så mycket kostar det att sitta i barnfria zonen

Det är det turkiska flygbolaget Corendon Airlines som, med start den 3 november, erbjuder över 100 platser i en ”barnfri zon” där åldersgränsen är 16 år. Dock kommer inte den nya policyn att gälla alla bolagets flighter utan man startar med den tio timmar långa resan mellan Amsterdam och Curacao. 

Enligt People.com är den barnfria delen av flygplanet till för resande utan barn och de som reser i tjänsten och önskar en tyst miljö.

Om du skulle införskaffa dig en biljett på just den här flighten så kommer tillägget för att sitta i den barnfria zonen kosta. Enligt People.com kommer en plats i den barnfria zonen kosta 45 euro per väg, motsvarande 535 svenska kronor, utöver flygbiljettens kostnad. 

Så slipper du långa köer på flygplatsen när du landat – knepet många missar

"Barn är högljudda..."

Den amerikanska nyhetssajten CBS har publicerat en nyhetsvideo på sociala medie-plattformen Tiktok som visats över 1,7 miljoner gånger. Och i kommentarsfältet välkomnar många initiativet. På frågan: ”Skulle du betala extra pengar för att sitta i en vuxensektion?”, är det flera som är överens om att det är värt det. 

Foto: Skärmavbild Tiktok/cbsmornings

Samtidigt som många är positivt inställda till de barnfria zonerna, är även andra mer kritiska och menar att det krävs betydligt mer för att inte störas av gråtande barn ombord på ett flygplan, då man anser att högljudda barn hörs och att det som skulle krävas är att ljudisolera kabinen. 

"Det skulle behöva vara helt barnfritt ombord för att ljudsäkra från sektionen med barn. Barn är högljudda och jag skulle fortfarande höra dem", skriver en person i kommentarsfältet. 

Foto: Skärmavbild Tiktok/cbsmornings
Foto: Skärmavbild Tiktok/cbsmornings

Flygvärdinnan: Här är hemliga knepet som gör att din resa blir billigare

/