I den franska huvudstaden Paris demonstrerade tusentals människor under lördagen.
I den franska huvudstaden Paris demonstrerade tusentals människor under lördagen. - Foto: Michel Euler/AP/TT

Tiotusentals demonstrerade mot polisvåld

Tiotusentals människor i Frankrike har demonstrerat mot polisvåld under lördagen, i protester som organiserades av vänsterorganisationer.


De landsomfattande demonstrationerna hölls runt tre månader efter att en 17-årig pojke sköts ihjäl av polis vid en trafikkontroll i Parisförorten Nanterre. Händelsen väckte liv i en mångårig debatt kring polisvåld och diskriminering av människor i Frankrikes låginkomstområden.

Enligt arrangörerna deltog runt 80 000 personer i demonstrationerna runt om i Frankrike under lördagen, varav 15 000 i Paris. Inrikesdepartementet uppger dock att den totala siffran i landet var 31 300 och 9 000 i Paris.

Hundratals av de protesterande i Paris bröt sig ur den huvudsakliga demonstrationen. De krossade bland annat fönsterrutor och kastade föremål mot en polisbil. Regeringen har fördömt agerandet som "oacceptabelt våld".

TT
/
/
Senaste nytt

Asiens ledande börser backar

Misstänks ha fuskat för Trump – sex inför rätta

En åtalsjury i den amerikanska delstaten Nevada har ställt sex republikaner inför rätta misstänkta för att under presidentvalet 2020 ha agerat falska elektorer – det vill säga de personer som formellt röstar fram valsegraren i delstaterna.

USA håller Osprey på marken

1 timme sedan
Den amerikanska militären ställer tills vidare in alla flygningar med Osprey, ett så kallat tiltrotorflygplan. Osprey är olycksdrabbat och beskedet kommer efter en krasch utanför Japan för en vecka sedan där åtta soldater från flygvapnets specialtrupper dog.

Långtidsarbetslösheten fortsatt hög

1 timme sedan
Långtidsarbetslösheten har inte fallit efter pandemin, visar statistik från Statistiska centralbyrån (SCB).

Skolelever smittade av sällsynt tyfoidfeber

1 timme sedan
Sju elever på en skola utanför Lund har insjuknat i tyfoidfeber, rapporterar SVT Nyheter Skåne.

Netanyahu: Abbas ska inte styra i Gaza

2 timmar sedan
Israels premiärminister Benjamin Netanyahu slår fast att så länge han har makten så kommer inte Fatahledaren Mahmud Abbas och den Palestinska myndigheten på Västbanken tillåtas att ta makten i Gaza.