Dödsdomar i Iran för smuggelsprit

Fyra personer har dömts till döden i Iran efter att ha sålt utspädd alkohol, som ledde till att 17 personer dog.


Ytterligare ett dussintal människor behövde sjukhusvård efter att ha druckit av den giftiga alkoholen, enligt iranska myndigheter.

Försäljning och konsumtion av alkohol är förbjudet i Iran sedan den islamiska revolutionen 1979, vilket har gett upphov till en omfattande illegal handel med smuggelsprit. Ofta späs alkoholen ut med giftig metanol, vilket kan leda till döden.

I juni dog minst 17 personer och 191 lades in på sjukhus med symtom på metanolförgiftning efter att ha druckit utspädd alkohol.

Endast medlemmar av Irans kristna, judiska och zoroastriska minoriteter är undantagna från alkoholförbudet. Utlänningar måste respektera det.

TT
/
Senaste nytt

USA håller Osprey på marken

Långtidsarbetslösheten fortsatt hög

1 timme sedan
Långtidsarbetslösheten har inte fallit efter pandemin, visar statistik från Statistiska centralbyrån (SCB).

Skolelever smittade av sällsynt tyfoidfeber

1 timme sedan
Sju elever på en skola utanför Lund har insjuknat i tyfoidfeber, rapporterar SVT Nyheter Skåne.

Netanyahu: Abbas ska inte styra i Gaza

1 timme sedan
Israels premiärminister Benjamin Netanyahu slår fast att så länge han har makten så kommer inte Fatahledaren Mahmud Abbas och den Palestinska myndigheten på Västbanken tillåtas att ta makten i Gaza.

Volkswagen skär ner på personalkostnader

1 timme sedan
Volkswagen kommer att skära ner personalkostnaderna de närmaste åren, meddelar den tyska biltillverkaren. Syftet är att öka vinsten och få ny fart på en vacklande övergång till elbilar.

Tre döda i skjutning i Nevada

3 timmar sedan
Tre personer sköts till döds och ytterligare en skadades allvarligt i en skjutning på University of Nevada i Las Vegas, uppger den lokala polisen.