Peter Madsen byggde en ubåt, där han senare mördade Kim Wall.
Peter Madsen byggde en ubåt, där han senare mördade Kim Wall. - Foto: Johan Nilsson/Niels Hougaard/TT

Peter Madsen vill träffa fler kvinnor – stämmer danskt fängelse

Kvinnor står i kö för att träffa Kim Walls mördare Peter Madsen. Men dansk lag förbjuder besöken – och därför har den livstidsdömde 52-åringen nu stämt sitt fängelse.


2018 dömdes Peter Madsen till livstids fängelse för mordet på den svenska journalisten Kim Wall. 

Hon följde med den danske ingenjören på hans ubåt för en intervju i augusti 2017, men mördades ombord och hennes styckade kropp hittades i vattnet mellan Danmark och Sverige. 

I dag sitter Peter Madsen av sitt straff på Storstrøm i södra Danmark, under stränga restriktioner. Men innan dess hann dansken både gifta och skilja sig, och dessutom rymma.

Här kan du läsa om Peter Madsens tid i fängelset.

Kvinnorna köar för at träffa Peter Madsen 

Sedan Peter Madsen dömdes för mord har kvinnor dragits till den exentriska dansken, och enligt Ekstrabladet står det damer i kö för att få träffa honom än i dag. 

Men en dansk lag förbjuder livstidsdömda fångar att ha någon form av kontakt (besök, telefonsamtal och brevväxling) med personer de lärt känna efter att de dömts – vilket stoppar de kvinnliga besökarna.

Därför har Peter Madsen nu dragit sitt danska fängelse inför rätta, för att pröva om han kan undgå den nya lagen vad gäller ett antal kvinnor. 

Ung kvinna visade urringningen i rätten 

Under förhandlingarna i domstolen dök fem kvinnor upp, skriver Ekstrabladet. 

En av dem en blond kvinna i 20-årsåldern som fått utsmugglade brev av Madsen. I rätten knäppte hon upp sin skjorta flera gånger, och lutade sig framåt samtidigt som hon log åt Madsen, som besvarade leendet. 

En annan av kvinnorna, som även vittnade under förhandlingarna, är en tidigare fängelsevakt. Hon och Peter Madsen hade ett förhållande, och träffades när hon ledde honom till rättssalen i väntan på domen för mordet på Kim Wall.

Fallet avgörs den 30 november. 

Peter Madsens kupp – för att träffa kvinnliga beundrare: "Vinkade"

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!