Peter Madsen, 51, avtjänar ett livstidsstraff för mordet på journalisten Kim Wall.
Peter Madsen, 51, avtjänar ett livstidsstraff för mordet på journalisten Kim Wall. - Foto: Jacob Ehrbahn/AP/TT och Niels Hougaard/AP/TT

Peter Madsens kupp – för att träffa kvinnliga beundrare: "Vinkade"

Peter Madsen, 51, avtjänar ett livstidsstraff för mordet på den svenska journalisten Kim Wall och lever under stränga restriktioner på anstalten Storstrøm. Nu har den dömde mördaren dock hittat ett kryphål för att kunna träffa kvinnliga beundrare, rapporterar Ekstrabladet.


Det var i april 2018 som Peter Madsen, 51, dömdes till livstids fängelse för bland annat mord, likskändning och brott mot griftefriden avseende journalisten Kim Wall – en dom som fastställdes senare samma år efter ett överklagande från den tidigare ubåtskonstruktören.

Sedan dess har Madsen både hunnit med ett rymningsförsök och ett äktenskap, även om det senare slutade med skilsmässa. Här kan du läsa om Peter Madsens tid i fängelset.

Peter Madsen får ha begränsade kontakter

Numera avtjänar Peter Madsen sitt livstidsstraff på anstalten Storstrøm i södra Danmark och en ny lag, som gäller för alla livstidsfångar i landet, gör att Madsen inte längre får ha kontakt med personer som inte ingick i hans bekantskapskrets vid tiden då han dömdes.

– Vi vill inte att fängelserna ska vara en dejtingcentral, sade justitieminister Nick Haekkerup till danska BT i samband med att lagförslaget presenterades i september förra året.

Läs här om den skrämmande detaljen som fångades på film innan Peter Madsen mördade Kim Wall.

Peter Madsen "sken upp i ett leende"

Men lagen till trots har Peter Madsen, som fått flera kvinnliga beundrare sedan morddomen, lyckats hitta ett kryphål som gjort det möjligt för honom att träffa några av dessa kvinnor. 

Enligt danska Ekstrabladet har 51-åringen, genom att överklaga ett skadestånd på 3 600 kronor till en av de han hotade under sitt rymningsförsök i oktober 2020, kunnat närvara vid en domstolsförhandling. 

I samband med detta ska tre kvinnor, som ropade Madsens namn, ha stått utanför rättssalen.

”Livstidsfången sken upp i ett leende och vinkade allt vad han kunde med de bojade händerna till de tre kvinnorna”, skriver Ekstrabladet om händelsen.

Här kan du läsa mer om Peter Madsens rymningsförsök.

Peter Madsens beundrare närvarade i rätten

Men det slutar inte där. Peter Madsen hade nämligen rätt till ett juridiskt ombud under förhandlingen, men någon sådan person fanns inte på plats. I stället kunde en av de tre kvinnorna få sitta på platsen intill Madsen.

Enligt Ekstrabladet är kvinnan en tidigare fångvaktare som haft en relation med Madsen när hon arbetat på anstalten där han avtjänat sitt straff.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Rysk guvernör: Drönare dödade två

Fem häktade för grova kreditbedrägerier

1 timme sedan
Fem personer har häktats misstänkta för grova ekobrott i Eskilstuna, rapporterar lokala medier.

Explosion vid militärbas i Irak

2 timmar sedan
En person dödades och flera skadades i en attack mot en militärbas i södra Irak vid midnatt fredag, enligt irakiska säkerhetskällor. Enligt källorna rör det sig om en "bombattack" men vill inte uppge vem som kan ligga bakom.

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

igår 23:01
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

igår 22:46
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

igår 22:46
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.