En sjuksköterska på ett sjukhus i gränsstaden Rafah tar hand om för tidigt födda barn som evakuerats från sjukhuset al-Shifa i Gaza.
En sjuksköterska på ett sjukhus i gränsstaden Rafah tar hand om för tidigt födda barn som evakuerats från sjukhuset al-Shifa i Gaza. - Foto: Hatem Ali/AP/TT

Bebisar från Gaza framme i Egypten

De första för tidigt födda spädbarnen från Gaza har anlänt till Egypten, enligt egyptiska medieuppgifter. De 29 barnen har förts dit efter att ha evakuerats från sjukhuset al-Shifa i Gaza stad under söndagen.


31 barn evakuerades från sjukhuset al-Shifa. Det är inte känt varför endast 29 uppges ha kommit till Egypten. Palestinska röda halvmånen uppgav under förmiddagen på X att 28 barn var på väg till gränsövergången.

Israel hävdar att Hamas har en ledningscentral i eller under sjukhuset. I veckan tog sig israeliska soldater in i sjukhuset och började söka igenom byggnaderna. Världshälsoorganisationen WHO har beskrivit sjukhuset som "en dödszon".

TT
Senaste nytt

Ny lag för A-traktorer kan ge 1 000 kronor i böter – gäller från och med i dag

Spotify lämnar Uruguay

Spotify har beslutat att lämna Uruguay från och med 1 januari och förväntas ha avvecklat sin verksamhet helt i februari.

Gaza: Fem frågor om vapenvilan

Vapenvilan har upphört mellan Israel och terrorstämplade Hamas. Den höll i precis en vecka.

Från diktatorns dödspatrull till tyskt fängelse

En man döms till livstids fängelse i Tyskland – för att ha varit del av den tidigare diktatorn Yahya Jammehs dödliga förföljelse av meningsmotståndare i Gambia.

Jackie Arklöv begär flytt till anstalt med lägre säkerhet – här är Kriminalvårdens beslut

Den dömda polismördaren Jackie Arklöv fick tidigare i år sitt livstidsstraff tidsbegränsat. Nu har han ansökt om förflyttning till en anstalt med lägre säkerhetsklass.

40-åring åtalas för att ha drivit knarksajt

En 40-årig man åtalas för synnerligen grovt narkotikabrott, misstänkt för att ha drivit knarksajten Flugsvamp 3.0.