Den nederländske politikern Thierry Baudet. Arkivbild.
Den nederländske politikern Thierry Baudet. Arkivbild. - Foto: Peter Dejong/AP/TT

Högerpolitiker angripen med flaska på barmöte

Den nederländske parlamentsledamoten Thierry Baudet blev attackerad med en flaska under ett valmöte som hölls på en bar i Groningen på måndagen.


Baudet är partiledare för ytterhögerpartiet Forum för demokrati i Nederländerna och mötet hölls på lokal inför veckans parlamentsval. Det var andra gången som Baudet blev attackerad under den pågående valkampanjen.

Vittnen berättar om hur han slogs tre gånger med en grön ölflaska, och han fördes till sjukhus medan gärningsmannen greps.

"Allt verkar vara ok med honom", skrev partiet utan att gå in på om Baudet blivit skadad.

Baudet har gjort sig känd som en förespråkare för Moskvas politik och för att vara en politiker som har hänvisat till konspirationsteorier.

Attackerna mot honom väcker onda minnen i Nederländerna som bland annat varit med om mordet på den migrationsfientlige politikern Pim Fortuyn 2002. Mordet klarades upp och mördaren dömdes till 18 års fängelse.

TT
/
/
Senaste nytt

40-åring åtalas för att ha drivit knarksajt

Kung Charles: COP28 måste bli en vändpunkt

Kung Charles är på plats på FN:s klimattoppmöte i Dubai. Och han manar världsledarna att agera. Jag ber av hela mitt hjärta att COP28 ska bli ännu en viktig vändpunkt mot genuin omställning, säger han.

Flicka förgiftades med ättika – pappans förklaring: Uppenbarligen törstig"

Mitt i natten får en sexårig flicka i sig ättika – så mycket att hennes magsäck förstördes. Pappans förklaring: Uppenbarligen var hon törstig.

"Sverigebilden" med i ny handelsstrategi

Regeringen presenterar en ny strategi för Sveriges utrikeshandel.

NY Times: Larm om Hamasattack avfärdades

Israel hade detaljkännedom om Hamas angreppsplaner redan för ett år sedan, men dömde ut den terrorstämplade islamiströrelsens förmåga, rapporterar The New York Times. Hade uppgifterna tagits på allvar hade 7 oktober-massakrerna kanske kunnat förhindras, säger källor till tidningen.

Stor kris på Viaplay: Så påverkar det dig som tittare

Ett bolag i kris, med brist på pengar, uppskjutna rapporter och stora utförsäljningar av rättigheter. Vad innebär egentligen Viaplays kris för kunderna? Lite vet vi men mycket är fortfarande oklart.