USA:s president Joe Biden kommer inte att delta vid det internationella klimatmötet COP28 som inleds i Dubai på torsdag. Arkivbild.
USA:s president Joe Biden kommer inte att delta vid det internationella klimatmötet COP28 som inleds i Dubai på torsdag. Arkivbild. - Foto: Stephanie Scarbrough/AP/TT

Biden kommer inte till klimatmötet COP28

USA:s president Joe Biden kommer inte att delta i det internationella klimatmötet COP28 som inleds i Dubai på torsdagen, rapporterar The New York Times med hänvisning till en talesperson i Vita huset.


Talespersonen, som vill vara anonym, ville inte ange något skäl till att Biden inte kommer att delta under COP28 som beräknas pågå i två veckor.

Men andra källor i Vita huset angav för tidningen att skälet till att presidenten avstår från att delta är det pågående kriget mellan Israel och Hamas och det långdragna kriget i Ukraina.

I en intervju förra veckan fick John Kerry, USA:s klimatsändebud, en fråga om Bidens planer för COP28 och gav då ett svar på samma linje.

— De har kriget i Mellanöstern och ett krig i Ukraina, mycket saker som pågår, sade Kerry.

Förra veckan sade vicepresident Kamala Harris talesperson Kirsten Allen att Harris inte har några planer på att delta på COP28.

TT
/
USA
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!