Hamas och Islamiska Jihad har svarat på Israels flygräder i södra Gaza med raketbeskjutning.
Hamas och Islamiska Jihad har svarat på Israels flygräder i södra Gaza med raketbeskjutning. - Foto: Leo Correa/AP/TT

Attacker mot Gaza möts med raketer

Israels bombardemang av södra Gaza fortsätter samtidigt som Hamas och Islamiska Jihad har svarat med raketbeskjutning mot Israel.


Två dygn efter det att sjudagarspausen i striderna tog slut finns inga tecken på något nytt uppehåll. Den israeliska militären uppger att den slagit mot över 400 mål tillhörande terrorstämplade Hamas eller andra grupper som ännu håller gisslan.

Hamaskontrollerad media hävdar att sju personer dödades i en israelisk attack i närheten av Gazas gräns till Egypten tidigt på söndagen.

Skydda civila

Samtidigt trycker amerikanska företrädare gång på gång på vikten av att Israel i den fortsatta offensiven måste gör allt vad dess militär förmår för att skydda civila palestinier.

— För många oskyldiga palestinier har dödats, sade vicepresidenten Kamala Harris under den stora klimatkonferensen i Dubai på lördagen och talade om fruktansvärda bilder och rapporter från Gaza.

Var nödvändigt

Den israeliska försvarsministern Yoav Gallant hävdar att nya militära aktioner var helt nödvändiga för att få Hamas att inse att de måste frige gisslan.

På lördagen demonstrerade israeler i Tel Aviv med krav på regeringen att göra mer för att säkra att de återstående i gisslan friges.

— Den här regeringen har en moralisk skyldighet att se till att få hem dem, omgående, sade 85-åriga Yocheved Lifshitz, som var bland de första att friges, av dem som togs som gisslan vid Hamas terrorattack i Israel den 7 oktober.

TT
/
Senaste nytt

Domare nekar Trump på valsedel i Illinois

Rekordlåga utsläpp från nya bilar

1 timme sedan
Genomsnittsutsläppen från nya personbilar minskade under 2023, och var förra året de lägsta som Transportstyrelsen uppmätt. Framför allt beror minskningen på att elbilarna har blivit fler.

Allvarlig tågolycka i Örebro – tre påkörda

3 timmar sedan
Tre personer har skadats mycket svårt i en påkörningsolycka med tåg i centrala Örebro, enligt polisen.

Trumpmål fördröjs efter HD-besked

3 timmar sedan
USA:s högsta domstol ska ta upp frågan om landets tidigare president Donald Trump kan hävda immunitet i fallet som rör uppvigling till uppror i samband med den dödliga kongresstormningen i januari 2021.

Polisen i Örebro rapporterar om trafikolycka

3 timmar sedan
"Ett flertal personer har skadats mycket allvarligt efter en påkörningsolycka med tåg i centrala Örebro.", skriver polisen på sin hemsida.

Många döda i båtolycka utanför Senegal

igår 22:44
Fler än 20 kroppar har hämtats ur havet vid norra Senegal efter att en migrantbåt på väg mot Europa sjönk, meddelar en regional guvernör.