Nordkoreas diktator under Kim Jong-Un i samband med att han i helgen levererade ett tal till landets nationella mödramöte med uppmaning till kvinnor att föda fler barn.
Nordkoreas diktator under Kim Jong-Un i samband med att han i helgen levererade ett tal till landets nationella mödramöte med uppmaning till kvinnor att föda fler barn. - Foto: Nordkoreas statliga nyhetsbyrå KCNA/AP/TT

Kim: Kvinnor behöver föda fler barn

Den nordkoreanska regimen manar befolkningen att skaffa fler barn, rapporterar statskontrollerade medier.


Diktatorn Kim Jong-Un uttryckte sin uppmaning till kvinnor att skaffa fler barn i söndags under landets nationella mödramöte, det första i sitt slag på elva år, enligt AP.

— Att stoppa nedgången i födelsetalen och ge bra barnomsorg och utbildning är allas våra familjeangelägenheter som vi bör lösa tillsammans med våra mammor, sade Kim i öppningstalet.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Strejkhot borta – kan ändå påverka

Styrande partiet vinner i Kroatien

Det styrande konservativa partiet HDZ med premiärminister Andrej Plenkovic i spetsen vinner parlamentsvalet i Kroatien.

Explosion i trapphus i Göteborg

1 timme sedan
En explosion har inträffat i trapphuset i ett flerfamiljshus i centrala Göteborg. Ingen person är skadad och de materiella skadorna beskrivs som små.

Nya amerikanska oljesanktioner mot Venezuela

2 timmar sedan
Bara ett halvår efter vissa lättnader drar USA åter åt den venezuelanska oljekranen.

Nu är mördarsniglarna tillbaka – ovanligt tidigt

3 timmar sedan
Redan i april har mördarsniglarna börjat dyka upp på flera platser, och enligt snigelexperten Ted von Proschwitz finns det mycket som talar för ett snigelår. Här får du veta hur du minimerar risken för sniglar i trädgården.

Bidens minister friades i riksrättsåtalet

3 timmar sedan
Alejandro Mayorkas, USA:s minister med ansvar för inrikes säkerhet, friades i det riksrättsåtal som bara levde under en knapp halvdags sittning i senaten.