En 53-årig man frikänns av en norsk domstol för ett över 28-år gammalt mord i Norge. Bild från Gulating lagmannsrett.
En 53-årig man frikänns av en norsk domstol för ett över 28-år gammalt mord i Norge. Bild från Gulating lagmannsrett. - Foto: Heiko Junge/NTB/TT

Man frikänns i uppmärksammat norskt mordfall

En 53-årig man frikänns av en norsk domstol för ett över 28 år gammalt mord. Mannen, som tidigare dömts till 17 års fängelse på den då 17-åriga Birgitte Tengs 1995, frikändes av Gulating lagmannsrett på tisdagen.


Rätten var dock oenig, då två av domarna ville fälla 53-årigen.

17-åriga Birgitte Tengs blev mördad några hundra meter från sitt hem på Karmøy på den norska sydvästkusten, natten till den 6 maj 1995.

Hon hade utsatts för grovt våld och sexualbrott. Mordet och den efterföljande rättsprocessen har under åren blivit mycket uppmärksammade i Norge.

TT
/
/
Senaste nytt

Ryska hackare tar på sig attack mot myndighet

EU vill satsa miljarder på försvaret

Köp tillsammans och köp europeiskt. Det är maningen när EU-kommissionen vill få fart på både försvar och försvarsindustri i Europa.

Våldtog 13-åring – döms till 14 års fängelse

En 40-årig man döms till 14 års fängelse för våldtäkt mot barn, mordförsök samt olaga frihetsberövande, rapporterar lokala medier.

Visitationszoner försenas en månad

Regeringen skjuter upp visitationszonerna en månad till den 25 april. Detta efter att Lagrådet kritiserat den snabba hanteringen.

Polisen i Tingsryd rapporterar om trafikolycka

"Larm om trafikolycka, Konga", skriver polisen på sin hemsida.

Folkkongressen: Kina satsar mer på försvaret

1 timme sedan
Kina ökar sin försvarsbudget med 7,2 procent, meddelas på den stora årliga folkkongressen som inleds i huvudstaden Peking på tisdagen.