En man har anhållits misstänkt för att ha mördat sina barn och fru under juldagen i den franska staden Meaux.
En man har anhållits misstänkt för att ha mördat sina barn och fru under juldagen i den franska staden Meaux. - Foto: Nicolas Garriga/AP/TT

Man gripen – misstänks ha knivhuggit sin fru och strypt sina barn

I Frankrike har fyra små barn och deras mamma hittats döda i sin lägenhet. Pappan har anhållits misstänkt för att ha dödat sin familj.


Händelsen inträffade i staden Meaux, öster om Paris. Grannar till familjen såg en blodpöl utanför lägenhetsdörren på juldagen och larmade polisen. Inne i lägenheten hittades fyra barn mellan nio månader och tio år och deras mamma döda. Enligt åklagaren Jean-Baptiste Bladier har de två äldsta barnen och deras mamma knivhuggits till döds medan de två yngsta troligen har kvävts.

Motivet till morden är oklart. Den misstänkte, en 33-årig man och pappa till barnen, greps under tisdagen utanför sin fars hem nordost om Paris.

Mannen har tidigare knivhuggit sin partner när hon var gravid 2019 men utredningen lades ned eftersom frun inte ville göra en anmälan. Mannen har tidigare varit inskriven på en psykiatrisk klinik.

Morden är den tredje fallet på kort tid i närheten av Paris där en pappa misstänkt ha mördat sina barn. I slutet av november erkände en 41-årig man att han hade dödat sina tre döttrar, alla under tolv år. Polisen hittade dem döda i hans hem i Alfortville, en förstad till Paris.

En månad tidigare, i oktober, dödade en polis sina tre döttrar innan han tog sitt eget liv i sitt hem i Vemars, nordost om huvudstaden.

Blommor har hängts upp utanför den mördade familjens lägenhet i franska Meaux.
TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!