Mer än sex år efter den spektakulära Rolexkuppen på varuhuset Illum på gågatan Strøget i Köpenhamn har en 38-årig man från Serbien häktats misstänkt för brottet. Arkivbild.
Mer än sex år efter den spektakulära Rolexkuppen på varuhuset Illum på gågatan Strøget i Köpenhamn har en 38-årig man från Serbien häktats misstänkt för brottet. Arkivbild. - Foto: Erik Johansen/NTB/TT

Klockan klämtade för Rolextjuv – greps på Kastrup

De tre männen hotade expediten med en falsk pistol och stal 66 Rolexklockor till ett värde av närmare sex miljoner danska kronor. Mer än sex år senare har en 38-årig serbisk man häktats för den spektakulära kuppen i Köpenhamn.


Det var vid lunchtid den 13 november 2017 som klockrånet skedde på varuhuset Illum på gågatan Strøget i centrala Köpenhamn. Nu – drygt sex år senare – har en 38-årig serb gripits på flygplatsen Kastrup efter att ha blivit utlämnad från Österrike. Där dömdes han 2018 till tio års fängelse för ett annat rån.

När han i oktober 2019 förhördes erkände han delaktighet i rånet i den danska huvudstaden, men när han nu häktades i Danmark ville 38-åringen inte kommentera anklagelserna. Dansk polis har hittat dna-spår från serben på bland annat handskar och en rånarluva som hittades i flyktbilen.

Klockbutiken i varuhuset var under ett par år utsatt för ytterligare rån och inbrott. I december 2018 stal två män Rolexklockor för runt 7,5 miljoner danska kronor. Männen hotade personal med en pistol och slog sönder glasmontrar med en yxa. De båda dömdes sommaren 2020 till sex och ett halvt respektive fem års fängelse samt utvisning.

I maj 2019 skedde ett inbrott nattetid i varuhuset och då stals 37 klockor av det exklusiva märket till ett värde av drygt tre miljoner danska kronor.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!