Kriminella gäng rekryterar efterblivna

"De är gränslösa och känner ingen empati."


DANMARK. Kriminella mc-gäng och andra ligor använder sig av psykiskt efterblivna som hantlangare vid kriminella jobb.

De efterblivna är gränslösa och saknar förmågan att känna empati med sina offer, därför är de effektiva redskap för gängen, berättar flera föreståndare för hem för utvecklingsstörda, hos vilka det också har begåtts mycket kriminalitet.

– En del av de boende här har varit kopplade till gäng och kriminella grupperingar. De har också blivit dömda för mycket grov kriminalitet, säger Thomas Kudahl, föreståndare för behandlingsstället Alternativet aps i Hjørring på norra Jylland till Ekstrabladet.

På den öppna institutionen Fuglekær vid Vejle på centrala Jylland bor tre dömda utvecklingsstörda personer som alla har koppling till Hells Angels supportergrupp AK 81. Hells Angels talesman i Danmark Jørn Jønke Nielsen avvisar dock att Hells Angels skulle rekrytera och arbeta med efterblivna.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen i Finspång rapporterar om trafikolycka

Kriminellt kapital värt miljoner stoppat

Kontanter och egendom värda över 17,5 miljoner kronor. Så lyder resultatet av polisens jakt på kriminellt kapital vid gränsövergångar i syd förra veckan.

Expert om Iran-Israel: Möjligt att det lägger sig

Den förmodat israeliska attacken mot Iran verkar vara återhållsam och mer av en markering från Israel, enligt Mellanösternexperter. Det finns en möjlighet nu att det lägger sig, säger Isabell Schierenbeck om konflikten.

Malmö: Polisen rapporterar om trafikolycka

"En trafikolycika mellan en personbil och cyklist inträffar på Pildammsvägen/Ärtholmsvägen.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Umeå rapporterar om trafikolycka

"Trafikolycka på Västra esplanaden i Umeå.", skriver polisen på sin hemsida.

Priset sänks på bensin och diesel – så billigt blir det

1 timme sedan
Ledande drivmedelskedjor sänker priserna inför helgen.