USA:s president Joe Biden i talarstolen på George Mason University i Manassas i Virginia. Temat för talet var aborträtt men Biden avbröts av protester mot kriget i Gaza.
USA:s president Joe Biden i talarstolen på George Mason University i Manassas i Virginia. Temat för talet var aborträtt men Biden avbröts av protester mot kriget i Gaza. - Foto: Susan Walsh/AP/TT

Gazaprotester vid Bidental: "Folkmords-Joe"

"Folkmords-Joe måste försvinna".


Propalestinska aktivister gjorde sig hörda när USA:s president, demokraten Joe Biden, valtalade i Virginia.

Ämnet för kampanjmötet var aborträtt, en fråga Demokraterna vill sätta högt på agendan inför presidentvalet i november. Men Biden hade knappt börjat prata när en man i publiken vecklade ut en palestinsk flagga och skrek "Folkmords-Joe – hur många palestinska barn ska dö?", enligt amerikanska medier.

Allt som allt blev Biden avbruten ett dussintal gånger av aktivister som motsätter sig Vita husets stöd till Israel i Gazakriget mot terrorstämplade Hamas. Presidentens anhängare försökte tysta demonstranterna genom att skandera "Fyra år till".

Biden har avbrutits av Gazaprotester tidigare. Då har han uttryckt förståelse för demonstranterna och sagt att han arbetar med Israels regering för att minska attackerna mot civila i Gaza. På scen i Virginia konstaterade han att aktivisterna är "djupt engagerade".

TT
/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!