USA:s president Joe Biden, fotograferat vid återkomsten till Vita huset på måndagen efter att han kampanjat i Los Angeles och Las Vegas.
USA:s president Joe Biden, fotograferat vid återkomsten till Vita huset på måndagen efter att han kampanjat i Los Angeles och Las Vegas. - Foto: Andrew Harnik/AP/TT

Bidens groda: Misstog Macron för Mitterrand

Stående på kampanjscenen i Las Vegas tog USA:s president Joe Biden till ett beprövat grepp: Han berättade en anekdot från ett G7-möte. Men han kallade Frankrikes Emmanuel Macron för (Francois) "Mitterrand", den franske president som avled 1996. Och, innan han rättade sig själv, sade han att "Mitterrand" kom från Tyskland.


Händelsen, omskriven i bland annat webbtidningen The Hill, är något av en gåva till de kritiker som hävdar att 81-årige Biden är för gammal för att ställa upp för omval i höst. Sådana röster finns bland såväl Demokraterna och i motståndarpartiet Republikanerna.

I den utskrift av talet som Vita huset publicerat på sin hemsida har namnet "Mitterrand" strukits över och ersatts med Macron, inom parentes.

TT
/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!