Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Fick inte spela dataspel - tog livet av sig

Nyheter | 30/05/2009 16:32

"I morgon är min sista dag."

En tolvårig pojke tog sitt eget liv i torsdags. Han hoppade från balkongen från sjätte våningen i ett skolhus i Bangkok efter att hans pappa förbjöd honom att spela dataspel.

Pojken, Pongsathorn Wattanabenjasopha, dödsförklarades direkt när han kom fram till sjukhuset i den närliggande provinsen Samut Prakan.

Den 20 maj, dagen innan han tog sitt liv, skickade Wattanabenjasopha ett sms till en vän:

"I morgon är min sista dag."

Självmorden ökar i Thailand

Talesmannen för departementet för mental hälsa, Taweesilp Visanuyothin, uppger att antalet självmord har ökat i Thailand. Fortfarande är det folk i åldrarna mellan 30 till 40 år som står för flest självmord men strax därefter hamnar tonåringar mellan tolv till 13 år.

Bundit Sornpaisarn, direktör för ett mentalinstitut för barn och ungdomar, är oroad över utvecklingen.

– Barn som är beroende av datorspel och har ett aggressivt humör är klart mer benägna att ta självmord än andra barn, säger Sornpaisarn till Bangkok Post.

Regeringen stänger ner pokerhemsidor

Händelsen har skakat hela Thailand och pojkens far, som är polisman, har klagat över att datorspel och bland annat poker på internet skapat ett otryggare samhälle. Därför har regeringen nu beslutat att stänga ner 72 hemsidor som uppmuntrar människor att spela på nätet.

Det är första gången i Thailands historia som ett domstolsbeslut får onliebettinghemsidor att stänga ner. Beslutet innebär att internetleverantörer som inte stänger ner eller uppmuntrar liknande hemsidor kan få deras licenser indragna, skriver Bangkok Post.

Skrivet av: